O grupare de români a băgat spaima în preoți din Statele Unite ale Americii

FOTO: Captură Fox 35
FOTO: Captură Fox 35

O grupare de șase români a reușit să fure o sumă impresionantă din peste 600 de biserici americane. Aceștia au folosit o metodă ingenioasă.

Patru au fost arestați în Florida, iar alți doi sunt dați în urmărire după au furat aproximativ 740.000 de dolari din biserici.

Potrivit Fox 35 Orlando, românii acţionau în special în Florida, în zona oraşului Orlando, însă nu se dădeau în lături nici de la incursiuni în alte zone ale Americii. Cei şase sunt acuzaţi că au furat 740.000 de dolari, însă anchetatorii nu exclud ca suma să fie şi mai mare de atât.  

Infractorii au găsit o metodă ingenioasă prin care s-au îmbogăţit. Special pentru asta, ei au deschis mai multe conturi bancare pe care le utilizau pentru a încasa o parte din banii de pe cecurile cu donaţii pe care le furau din cutiile poştale ale bisericilor, după care retrăgeau numerar de la bancomate.     

„Acest furt de sute de mii de dolari, într-un moment în care donaţiile ar fi putut fi de mare ajutor, a fost oprit. Au fost un furt bine organizat”, a informat Rick Swearingen de la Departamentul de Poliţie din Florida.    La rândul său, Ashley Moody, procurorul care se ocupă de acesy caz spune că gestul românilor este incalificabil.

„Bisericile depind de donaţiile de la membrii generoşi ai comunităţii pentru a-i ajuta pe nevoiaşi. Este dispreţuitor faptul că acest grup exploatează gesturile altruiste de bunătate pentru lăcomia egoistă”, a afirmat Moody.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here