O fostă campioană mondială la atletism și-a donat medaliile obținute

sursa: UDJ Galați

O fostă atletă română ce a concurat în probele de heptatlon și de 100 de metri obstacole și a câștigat numeroase medalii la competiții naționale și internaționale a decis să doneze o parte din medaliile obținute Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați.

Liliana Năstase este fostă campioană mondială la atletism, concurând în probele de heptatlon și de 100 de metri obstacole. Este absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport din Galați și profesoară de sport încă din 1983. Ea a decis că trofeele câștigate de ea la câteva competiții ar sta bine într-o vitrină de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Galați, așa că i le-a înmânat decanului Gabriel Talaghir. Acesta, la rândul său, i-a oferit fostei campioane o plachetă, prin care i-a mulțumit pentru gestul făcut.

„Studenții noștri vor putea să admire aceste medalii, și, de ce nu, să-i motiveze să facă și ei performanță în sport, dar și după ce devin antrenori”, a spus Gabriel Talaghir, decanul Facultății.

„Am fost, sunt și voi fi o susținătoare a sportului. Vă îndemn să vă duceți copiii să facă sport. Cel puțin 2-3 ore, cât sunt la antrenamente sau competiții, știți sigur că nu fumează sau beau alcool”, a spus Liliana Năstase la finalul ceremoniei de predare a medaliilor.

Liliana Năstase este cunoscută în special pentru medalia de aur de la Campionatele mondiale de Atletism în sală din 1993. În plus a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 1991 și aurul la Campionatul European în sală din 1992.

A participat de două ori la Jocurile Olimpice. După retragerea sa din activitate a devenit antrenoare și a pregătit-o pe Ionela Târlea. În 2004 ea a fost decorată cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu o baretă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.