O firmă cu patroni turci va fabrica autobuze pentru Galați. Compania de transport a comandat 40 de autovehicule

Contractul dintre compania BMC Truck & Bus SA și societatea de transport public din Galați (SC Transurb SA) are valoarea de peste 26 de milioane de lei. Fabricantul va produce autobuzele la Ciorogârla, în județul Ilfov, și le va livra în cel mult cinci luni. Cele 40 de autobuze sunt de tipul EURO 6, au lungimea de 12 metri și capacitatea de transport de minimum 85 depersoane.

Societatea BMC Truck & Bus SA are patroni turci și fabrica se află în Ciorogârla. Conform înțelegerii, autobuzele care costă aproximativ 656.000 de lei, bucata, vor fi livrate în cel mult cinci luni. De asemenea, fabricantul s-a angajat să asigure mentenanța noilor autobuze timp de cei cinci ani.

„În urma finalizării documentelor depuse de ofertanți, a ofertei tehnice și ulterior, a ofertei financiare vă comunicăm că oferta declarată câștigătoare este cea depusă de operatorul BMC Truck & Bus SA. Prețul total al ofertei este de 26.246.000 RON, fără TVA, pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, respectiv 656.150 lei / bucata X 40 bucăți. Contractul prevede o mentenanță de 5 ani de zile, timp în care firma câștigătoare va asigura buna funcționare a autobuzelor livrate. Autobuzele urmează să fie livrate până la sfârșitul acestui an, termenul prevăzut în contract fiind de 150 de zile de la finalizarea licitației”, au anunțat reprezentanții Transurb și ai Primăriei Galați.

Achiziția va fi plătită de societatea gălățeană de transport public în baza unui împrumut bancar girat de Primăria Galați.

„După o lungă așteptare avem un prim rezultat al muncii noastre, este o etapă în cadrul strategiei pe care încercăm să o implementăm la societatea Transurb SA. Ne-am propus ca, în scurt timp, să asigurăm un transport modern gălățenilor. Suntem conștienți de problemele moștenite și existente în momentul de față în transportul în comun din Galați. Totuși, la doar un an de când mi-am început mandatul de management, cred că pot bifa o reușită importantă, achiziționarea a 40 de autobuze moderne. Sigur, suntem perfect conștienți că este nevoie de mult mai mult, de alte licitații în vederea înnoirii parcului auto existent și de implementarea strategiei de management a traficului. Consider că acesta este un prim pas important, concret, cu care putem pleca la drum. Strategia noastră va duce la implementarea unui transport în comun care se va desfășura în condiții civilizate”, a declarat Mihai Cadinoiu, directorul SC Transurb SA.

Noile autobuze din Galați vor avea podeaua joasă și vor fi prevăzute cu rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități. De asemenea, vehiculele vor fi dotate cu aer condiționat, afișaj de tip LED, sistem de supraveghere video și validatoare de card compatibile cu sistemul de ticketing ce urmează a fi implementat în Galați.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ