O femeie a murit după ce a stat două ore pe holurile spitalului din Focşani!

Acuzatii de malpraxis la Spitalul din Focsani sursa:Google
Acuzatii de malpraxis la Spitalul din Focsani sursa:Google

Este anchetă internă la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani, unde o femeie de 49 de ani a decedat după ce a stat 2 ore la Unitatea de Primiri Urgențe în așteptarea unui pat.

CITEŞTE ŞI: Ciucă anunță investiții de 5,8 miliarde de euro în sistemul de sănătate: „Vom construi trei spitale regionale, în Cluj-Napoca, Craiova şi Iaşi”

Potrivit medicilor, femeia a ajuns la spital cu Ambulanța, iar decesul ar fi survenit în urma unui stop cardio-respirator, la scurt timp după ce a fost preluată de medicul de gardă.

Femeia de 49 de ani a ajuns cu Ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani, în jurul orei 18:00. Acuza amețeli, greață și vărsături. A fost preluată, spun medicii, de către asistentul de triaj. „Prima evaluare a pacientei făcută de către asistentul de triaj indica stare de conștiență și parametrii vitali normali, fără un risc vital imediat, pacienta rămânând sub monitorizarea asistentului de triaj până la eliberarea unui pat în UPU, conform protocolului. La a doua evaluare făcută de către asistentul de triaj, starea de conștiență și parametrii vitali ai pacientei se mențin normali”, transmite, într-un comunicat de presă, Spitalul Județena Focșani. În jurul orei 20:00, odată cu eliberarea unui pat în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului, pacienta ar fi fost preluată de medicul de gardă.

Cum se apără Spitalul

„În timpul anamnezei pe care medicul de gardă a efectuat-o imediat, pacienta fiind conștientă și cooperantă relatează despre starea de depresie pentru care este în tratament, despre faptul că nu mai merge la serviciu de câteva zile, că nu se mai alimentează și că, în ultimele zile, aceste stări s-au acutizat, apărând și senzația de greață și vărsătură”, transmite conducerea unității medicale. Ar fi urmat alte investigații, analize și tratament perfuzabil administrat la recomandarea medicului. „La aproximativ jumătate de oră pacienta intră în stop cardio-respirator. Se începe de urgență resuscitatea, însă fără răspuns”, se arată în comunicatul de presă. O comisie din cadrul spitalului va verifica dacă au fost respectate toate procedurile și protocoalelor medicale. Nu este primul caz care a dus la demararea de anchete interne în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” din Focșani.

Trei medici sunt cercetați penal pentru ucidere din culpă în cazul unei tinere de 17 ani, care a murit în vară, la 4 luni după ce a născut, prin cezariană, un băiețel.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here