Numele Vioricăi Dăncilă, pe o placă comemorativă de pe faţada unei şcoli din Maramureş. „Din mila lui Dumnezeu…”

Numele Vioricăi Dăncilă, pe o placă comemorativă de pe faţada unei şcoli din Maramureş
sursa: Facebook

Numele Vioricăi Dăncilă a ajuns pe faţada unei şcoli din judeţul Maramureş. Un mesaj de recunoştinţă pentru Dăncilă a fost scris într-o placă de marmură, drept mulțumire pentru fondurile primite de la Guvern pentru reabilitarea instituției de învățământ. Imaginea cu placa de pe peretele școlii a devenit virală în mediul online, iar mai mulți oameni s-au declarat indignați pentru că autoritățile locale au ales să pună numele Vioricăi Dăncilă pe fațada școlii, reabilitată din bani publici.

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti şcoala gimn. <Liviu Rebreanu>, între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de (…), directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş, Gabriel V. Zetea. 9.IX.2019 Primar Dragomireşti, pr. prof. Vasile Ţiplea“, scrie pe placa din piatră.

Cazul a ajuns viral pe Facebook

Imaginea cu placa de pe peretele școlii a devenit virală în mediul online și mai mulți oameni s-au arătat indignați de faptul că numele Vioricăi Dăncilă apare pe fațada școlii.

„În localitatea mea natală simţul ridicolului a dispărut de mult timp (…) Vedeţi dumneavoastră, degeaba îţi pui titluri în faţa numelui de familie, de tipul <prof. pr>, degeaba te faci ba ţăran, ba domn, ba popa, ba dascalăl, ba PMPist, ba PSDist, calitatea şi nobleţea le ai ori nu. La Dragomireşti nu este nici de una, nici de alta de ceva vreme. Aş vrea să spun că şcoala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dăncilă, (…) nici din mila directorului, nici din mila primarului. Şi totuşi, uite că într-un sistem de învăţământ care ar trebui să fie laic şi nepolitizat, aceşti oameni s-au afişat pe peretele şcolii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu alta. Măi, oameni buni, voi nu aveţi ce căuta acolo! Şcoala este făcută cu fonduri care, la urma urmei, vin de la contribuabili. Nu cred că primarul, preşedintele Consiliului Judeţean, Dăncilă sau directorul au adus bani de acasă să renoveze şcoala”, a scris o femeie pe Facebook.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat pentru MEDIAFAX că placa a fost făcută de primar, lucrată în piatră, şi va fi relocată.

„Subiectul este scos din context, nu are nicio legătură cu politica. Primarul nu este membru al PSD, este fost preot şi om talentat. A făcut o creaţie personală, cioplită în piatră, drept mulţumire şi a vrut să o prezinte comunităţii. E o chestiune privată, este o proprietate intelectuală. Nu i-a cerut nimeni să o facă. Plăcuţa va fi relocată într-o zonă privată. Este făcută de mâna lui şi a vrut să o prezinte ca şi creaţie a lui personală”, a declarat Zetea.

Şcoala a a fost reabilitată în ultimii doi ani, iar investiția se ridică la aproximativ 3,5 milioane lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here