Numele lui Vasile Blaga, în dosarul în care Darius Vâlcov a fost trimis în judecată

Numele liderului liberal Vasile Blaga apare în dosarul de corupţie al fostului ministru al Finanţelor. Darius Vâlcov l-a denunţat la DNA pe copreşedintele PNL şi le-a spus procurorilor că Vasile Blaga controla firma care a câştigat contracte cu dedicaţie de la Primăria Slatina.

Vasile Blaga

Vasile Blaga a avut o reacție, la Digi24, cu privire la afirmațiile făcute de Darius Vâlcov în fața anchetatorilor.

„Este o minciună sfruntată. Niciodată nu am avut niciun fel de discuţie de acest fel cu domnul Darius Vâlcov, cu altcineva din Primăria Slatina sau cu un alt reprezentant al unei alte administraţii din ţara asta. Niciodată nu am avut discuţii, condiţionări pentru astfel de contracte. De fapt, aceste contracte nici nu erau la Ministerul Dezvoltării, în 2009, când eram eu ministru. N-am avut niciodată o intervenţie în favoarea unei firme”, a spus Vasile Blaga, la Digi24.

Darius Vâlcov se află în arest preventiv din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA că a luat șpăgi de aproximativ două milioane de euro. Procurorii arată că, în cursul anului 2009, Darius Vâlcov, primar al Slatinei la acea vreme, a intervenit pentru ca firma Tehnologica Radion, administrată de Theodor Berna, să câștige mai multe licitații organizate de SC Compania de Apă Olt SA, companie controlată de Consiliul Local Slatina, scrie adevarul.ro.

La acea vreme, Guvernul aprobase proiectul “Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi apă uzată în judeţul Olt”, al cărui beneficiar final este Compania de Apă Olt SA. În schimbul ajutorului, Berna i-a promis lui Vâlcov 20% din valoarea contractelor.

Intervențiile la Darius Vâlcov în favoarea Tehnologica Radion ar fi fost făcute de copreşedintele PNL, Vasile Blaga.

Atribuirea lucrărilor către firma lui Berna ca urmare a intervenţiei  lui Vasile Blaga a fost confirmată chiar de Darius Vâlcov și de Minel Prina.

Vâlcov a declarat procurorilor că în 2009 a fost chemat de Vasile Blaga la sediul central al Partidului Democrat Liberal şi i-a spus, confidenţial, că ştie că în Olt se va licita pentru nişte lucrări de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Blaga i-ar fi spus că alocarea fondurilor pentru acest proiect este condiționată de câștigarea licitațiilor de către firma Tehnologica Radion.

Tot Vâlcov a spus că avea cunoștință despre faptul că Tehnologica Radion era condusă „din umbră” de către greii PDL de la acea vreme, „printre care se afla şi domnul Vasile Blaga”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here