BREAKING Nu va mai fi grevă la metrou. Angajații Metrorex au primit o majorare salarială consistentă

Nu va mai fi grevă la metrou Magdalena Şerban, criminala de la metrou, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la închisoare pe viaţă.

Nu va mai fi grevă la metrou, au decis marți după amiază sindicaliștii conduși de Ion Rădoi, care au semnat contractul colectiv de muncă, prin care au primit o majorarea salarială consistentă.

”Metrorex anunță că astăzi, 4 decembrie a.c., a fost încheiat Contractul Colectiv de Muncă (2018-2019) între administrația Metrorex și partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM).  Astfel, conflictul de muncă a fost stins, părțile convenind o mărire salarială de 20%. Noul Contract Colectiv de Muncă urmează să fie înregistrat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), mâine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare”, a informat societatea Metrorez, printr-un comunicat de presă dat publicității în cursul după amiezii, prin care se anunță că nu va mai fi grevă la metrou.

Nu va mai fi grevă la metrou. Directorul se aștepta

De altfel directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, spunea încă de la prânz, când a participat la o conferință de presă comună cu primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, că se aşteaptă ca sindicaliştii de la metrou să renunţe la greva generală cu care ameninţă.

„Cred că vom ajunge la o înţelegere”, a declarat marţi directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, într-o conferinţă de presă. Întrebat de jurnalişti de ce crede că sindicaliştii vor renunţa la grevă, Şodolescu a explicat că angajaţii au tot scăzut, de-a lungul rundelor de negocieri, din procentul pe care îl doresc în plus la salarii. „Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.

Angajaţii Metrorex au ameninţat cu greva generală pe perioadă nedeterminată, însă acţiunea de protest a fost suspendată temporar. Sindicaliştii erau nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex. Acum, nu va mai fi grevă la metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

*