Firea: Nu se scumpesc facturile pentru apă caldă şi căldură

Nu se scumpesc facturile pentru apă caldă şi căldură problema căldurii și apei calde

Nu se scumpesc facturile pentru apă caldă şi căldură, în ciuda faptului că ELCEN a solicitat o creştere de tarif pentru preţul de producţie a gigacaloriei, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Faptul că ELCEN a solicitat o creştere de tarif pentru gigacalorie, pentru producţie nu înseamnă că cetăţenii vor avea de suferit. În cazul în care vor fi şi vom înregistra modificări de preţ, Primăria Capitalei îşi asumă – şi prin vocea primarului general vă garantează – că suntem în măsură şi avem resursele financiare suficiente – până ni le taie domnul Dragnea – să achităm surplusul la subvenţie. Prin urmare, nu va creşte sub niciun fel preţul pentru apă caldă şi căldură. O spun încă o dată. Am citit zeci de articole mincinoase în ultima perioadă. Fac această precizare care să ajungă la toţi locuitorii din Capitală: nu se va scumpi nicio factură”, a declarat Firea.

Bucureştenii nu vor plăti majorări de preţ la gigacalorie, anunța cu o săptămână în urmă, primăria, şi infirma datele conform cărora o eventuală majorare a preţului de producţie a gigacaloriei se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.

Nu se scumpesc facturile pentru apă caldă şi căldură

„Preţul gigacaloriei pentru cetăţenii bucureşteni, consumatori racordaţi la RADET, nu va înregistra creşteri. Informaţia conform căreia ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului gigacaloriei cu aproximativ 10% se referă la preţul de producţie al companiei, şi nu la preţul la consumator. Orice majorare a preţului pe gigacalorie plătit de populaţie are loc numai prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, iar în prezent un astfel de proiect nu se află în lucru la nivelul municipalităţii”, preciza Gabriela Firea. În prezent, preţul gigacaloriei este de 163,03 lei cu TVA pentru consumatorii casnici.

În momentul de față, ELCEN are nevoie de cât mai mulți bani pentru a-și putea plăti datoriile pe care le are față de creditori.

LĂSAȚI UN MESAJ