Romulus Sever Stana este noul prefect al Capitalei, în locul Speranței Cliseru, pupila Gabrielei Firea

Noul prefect al Capitalei

Noul prefect al Capitalei, în locul Speranței Cliseru, pupila primarului general Gabriela Firea, este Romulus Sever Stana, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, după şedinţa Executivului.

Romulus Sever Stana a fost consilierul Primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, iar în trecut a lucrat în calitate de consilier la ANSVSA. El va exercita cu caracter temporat funcţia de prefect al Capitalei, în urma detaşării.

UPDATE Ce spune primarul Gabriel Mutu despre noul prefect al Capitalei

Primarul Sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, a declarat pentru Mediafax că noul prefect al Capitalei, Romulus Sever Stana, i-a fost consilier şi că este potrivit pentru noua funcţie, subliniind că este „un bun profesionist”. „Este adevărat că a lucrat cu mine. Dumnealui a lucrat foarte mult în administraţie şi cred că este foarte potrivit pentru noua funcţie de prefect al Capitalei şi sunt convins că îşi va face treaba în noua funcţie. Nu este membru de partid, şi oricum nu avea voie să fie membru de partid. Eu l-am susţinut lângă mine tocmai pentru că era un bun profesionist. Am lucrat cu domnia sa pe toată perioada de când sunt primar al Sectorului 6 din Capitală. Din momentul în care am preluat mandatul a fost consilierul meu, după care funcţionar public, în ultima perioadă de timp”, a declarat Gabriel Mutu.

Noul prefect al Capitalei o înlocuiește pe Speranța Cliseru

Pe data de 20 decembrie 2018, Speranţa Cliseru şi-a încetat mandatul în funcţia de prefect al Capitalei, potrivit unui anunţ făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei Speranţa Cliseru este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Speranța Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

În jurul Speranţei Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenţie în forţă a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susţinut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forţă, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susţinut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

*