Noul ministru al Transporturilor este Iulian Matache, un apropiat al lui Marian Oprişan

Iulian MatacheDupă ce, cu o zi înainte, refuzase numirea lui Mihai Fifor, președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind numirea lui Iulian Matache la conducerea Ministerului Transporturilor.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie, Decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor”, a anunţat Administrația Prezidențială.

Fost secretar de stat în ministerul Transporturilor şi un apropiat al şefului Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, Iulian Matache a fost a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce președintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Mihai Fifor în această funcție, motivând că acesta nu are expertiza și experiența managerială necesare gestionării domeniului complex al transporturilor.

„Președintele României a solicitat prim-ministrului desemnarea unei alte persoane care să întrunească condițiile necesare pentru a fi numită în funcția de membru al Guvernului”, preciza Administrația Prezidențială.

Șeful statului poate refuza o singură dată, motivat, propunerea premierului de numire a unui ministru.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here