Noi reguli de intrare în Germania. Ce trebuie să facă românii înainte să intre în țară

FOTO: JoshuaWoroniecki/Pixabay.com
FOTO: JoshuaWoroniecki/Pixabay.com

Începând cu 24 ianuarie, românii care călătoresc în Germania sunt obligați să se înregistreze electronic. Această obligație a apărut după ce România a fost inclusă pe lista zonele cu risc ridicat de infectare. Cei care nu se conformează pot primi amenzi de până la 25.000 de euro.

Români care călătoresc în Germania din România au obligația să înregistreze online dovada vaccinării, testării sau vindecării, anterior intrării pe teritoriul federal, pe portalul www.einreiseanmeldung.de , transmite Ministerul Afacerilor Externe. 

este necesară introducerea tuturor datelor solicitate și încărcarea documentelor justificative privind vaccinarea, vindecarea sau testarea negativă. Întreaga procedură poate fi efectuată inclusiv în limba română. Confirmarea primită sub forma unui document în format PDF va fi prezentată la cererea autorităților sau a companiei de transport.

Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală menționată mai sus trebuie să completeze un formular substitut, a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată de aici.

Dacă formularul substitut nu este solicitat de nicio autoritate sau de compania de transport, atunci călătorii sunt obligați să efectueze înscrierea digitală imediat după intrarea în Germania sau, alternativ, să transmită formularul prin poștă la următoarea adresă: Deutsche Post E-POST Solutions GmbH, 69990 Mannheim.

În timpul autoizolării nu este permisă părăsirea locuinței sau primirea vizitatorilor, încălcarea regulilor fiind sancționată cu amenzi. Perioada de autoizolare este de 10 zile în cazul sosirii din zone de risc cu incidență ridicată, respectiv de 14 zile pentru zonele cu variante de virus.

De la măsura menționată anterior sunt exceptate persoanele care sosesc din zone de risc cu incidență ridicată și care dețin confirmarea privind încărcarea online în sistemul de înregistrare digitală a intrării în Germania ( www.einreiseanmeldung.de ) a dovezii vaccinării sau vindecării. Astfel, persoanele care transmit dovada privind vindecarea sau vaccinarea pentru COVID-19 înainte de intrarea în Germania, NU MAI SUNT OBLIGATE SĂ INTRE ÎN CARANTINĂ.

Un nou test PCR poate fi solicitat după sosirea în Germania

Persoanele care sosesc din zone de risc cu variante ale virusului SARS-CoV-2 nu beneficiază de posibilitatea suspendării anticipate a măsurii de carantină. În mod special, acestea trebuie să prezinte un certificat de testare negativă de tip PCR, PoC-NAAT sau efectuate prin alte metode de tehnologie de amplificare a acidului nucleic înainte de îmbarcare (dovezile de vaccinare sau de vindecare NU sunt suficiente!), în caz contrar călătoria nu este permisă. Un nou test PCR poate fi solicitat după sosirea în Germania de către autoritățile sanitare locale.

În situația persoanelor care sosesc din zone de risc cu incidență ridicată și care dețin un document care atestă efectuarea schemei complete a vaccinării împotriva COVID-19 sau a trecerii prin boală și, din orice motiv, nu îl pot înregistra pe platforma menționată sau prezenta anterior intrării, sunt obligate să intre în carantină. Măsura carantinei poate fi întreruptă imediat ce persoana în cauză reușește să transmită, prin intermediul platformei https://einreiseanmeldung.de , documentul care confirmă fie vaccinarea, fie vindecarea.

Persoanele care sosesc din zone de risc cu incidență ridicată și la intrarea pe teritoriul Germaniei dețin numai documentul care atestă rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, vor intra în carantină pentru o perioadă de 10 zile și au obligația, imediat după sosire, să se deplaseze direct spre locuință. Măsura carantinei poate fi încheiată anticipat, după o perioadă de cel puțin 5 zile, dacă persoana în cauză a efectuat un nou test, al cărui rezultat este negativ. Copiii cu vârsta de până la 6 ani finalizează anticipat măsura carantinei după 5 zile.

Documentele transmise electronic

Persoanele care călătoresc în Germania au obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul federal documente care atestă vaccinarea anti-COVID-19, vindecarea de COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test pentru COVID-19, indiferent de modalitatea de transport utilizată (aeriană, terestră, navală) și de zona din care este începută călătoria. Copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptați de la această obligație.

– Dovada vaccinării trebuie să corespundă criteriilor stabilite de Institutul Paul Ehrlich în colaborare cu Institutul Robert Koch privind tipul de vaccin, numărul de doze necesare pentru fiecare tip de vaccin, doze booster necesare pentru o protecție completă în funcție de tipul de vaccin administrat, precum și intervalul de timp între administrarea dozelor. Detalii pot fi consultate aici: www.pei.de/impstoffe/covid-19 .

– Dovada infectării anterioare cu virusul SARS-CoV-2 și, implicit, a vindecării trebuie să corespundă criteriilor stabilite de Institutul Robert Koch privind tipul de testare de laborator pentru confirmarea bolii, intervalul de timp scurs de la data testării sau dovada privind ridicarea carantinei dispuse ca urmare a infectării și durata de timp maximă acceptată de la data testării până la data efectuării călătoriei. Detalii pot fi accesate aici: www.rki.de/covid-19/genesenennachweis.

– Dovada testării negative se efectuează prin prezentarea unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Sunt acceptate testele tip PCR, PoC-NAAT sau testele efectuate prin alte metode de amplificare a acidului nucleic, a căror valabilitate să nu depășească 48 ore. Autoritățile locale pot solicita efectuarea unui nou test PCR după sosirea în Germania.

Documentele menționate anterior pot fi prezentate în format tipărit sau electronic și trebuie să fie redactate într-una din limbile germană, engleză, franceză, italiană sau spaniolă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.