Noi focare de infecție cu coronavirus în Dâmboviţa, din cauza persoanelor infectate, externate la cerere

Potrivit  DSP Dâmboviţa, în judeţ, sunt în total 73 de persoane confirmate cu coronavirus care refuză internarea şi 38 de persoane confirmate externate la solicitare.

DSP Dâmboviţa transmite că județul se confruntă în ultimele două săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri SARS-CoV-2. S-a ajuns în această situație din cauza relaxării măsurilor restrictive.

Dar și a persoanelor infectate care s-au externat la cerere. Ele au generat  „un număr de şase focare de familie active. Ele totalizeaza 26 cazuri pozitive”.

Creştere a numărului de cazuri SARS-CoV-2 pozitive.

„Judeţul Dâmboviţa se confruntă în ultimele două săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri de coronavirus . Acest lucru din cauza relaxării măsurilor restrictive instituite în perioada stării de urgenţă în diferite sectoare de activitate. A existenţei unui număr mare de focare de colectivitate; (…) A deciziei personale a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere. Sau a persoanelor pozitive care refuză internarea şi care rămân în familie/comunitat. Decizie care a generat până acum un număr de şase focare de familie active. Ele totalizeaza 26 cazuri pozitive”, spune DSP Dâmboviţa

O altă cauză a numărului mare de cazuri este creşterea numărului de testări profilactice la centrele rezidenţiale pentru persoane adulte şi copii.

Cauzele creşterii numărului de cazuri cu noul coronavirus

Printre motivele creşterii numărului de cazuri cu noul coronavirus în judeţ, DSP Dâmboviţa mai identifica decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi. Dar si nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, nerespectarea de către populaţie a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie.

În judeţ au fost în ultimele 24 de ore 30 de noi cazuri de COVID-19. Numărul total ajunge la 965. De la începutul pandemiei au decedat 35 de dâmboviţeni.

Conform datelor DSP Dâmboviţa, în judeţ, sunt în total 73 de persoane confirmate care refuză internarea şi 38 de persoane confirmate externate la solicitare.”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here