Noi colecții Google Street View cu ocazia Centenarului

Catedrala reintregirii neamului din Alba Iulia noi colecții Google Street View

Google lansează noi colecții Google Street View și galerii Google Earth dedicate României și evenimentului centenar, pentru a marca aniversarea a 100 de ani de la unirea României.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia și colecțiile sale se deschid astfel vizitatorilor virtuali, prin intermediul imaginilor Street View din interiorul acestuia. De asemenea, Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia poate fi vizitată virtual pe Google Maps. Alături de acestea, Google a publicat o colecție Google Earth dedicată României.

noi colecții google street view 1

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia 

Sub numele de Muzeul Unirii, instituția a fost inaugurata pe 20 mai 1929, găzduind unele dintre cele mai importante piese legate de Revoluția din 1848 si Marea Unire din 1918 păstrate într-un muzeu pana în prezent.

Este vorba despre scrisorile lui Avram Iancu, 6 volume ce conțin Documentele Unirii de la 1 Decembrie 1918, eșarfele tricolore purtate de delegațiile adunării populare de pe Platoul Romanilor, manuscrisul cuvântării lui Vasile Goldiș în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, precum și biroul pe care s-a semnat la 12 octombrie 1918, la Oradea, în casa avocatului Aurel Lazăr, Declarația de Independenţă a românilor cuprinși în ținuturile Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului faţă de Imperiul Austro-Ungar.

noi colecții google street view

Discover Romania

Aceasta este o colecție Google Earth dedicată României, frumuseților acesteia și momentelor care i-au marcat istoria. Sunt disponibile trei galerii: una dedicată frumuseților naturale (Delta Dunării, Cascada Bigar sau Vulcanii Noroioși), a doua monumentelor construite de mâna omului (Castelul Bran, Castelul Peleș sau Cimitirul Vesel de la Săpânța), iar cea de a treia unor moment importante din istoria românilor (Sala Unirii de la Alba Iulia, Piața Victoriei din Timișoara sau Cetatea Sarmisegetuza).

Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia

Catedrala este un simbol al unității naționale în care, la data de 15 octombrie 1922, s-a desfășurat ceremonia de încoronare a Regelui Ferdinand și a Reginei Maria ca suverani ai României Mari.

“Se spune că oamenii și locurile unei țări nu se pot cunoaște cu adevărat decât dacă le-ai trecut pragul. Vizitarea virtuală a două obiective istorice de care se leagă însăși ideea unității de neam a românilor – Catedrala Reîntregirii Neamului din Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii – este o șansă oferită lumii largi de a cunoaște valori ale patrimoniului cultural și spiritual al poporului român, care-i definesc identitatea. Vă invităm să le treceți pragul virtual și, mai apoi, să ne fiți oaspeți în inima României, la Alba Iulia!”, a declarat Valer-Daniel Breaz, ministrul Culturii și Identității Naționale.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here