Nicuşor Dan vrea să interzică maşinile zgomotoase noaptea

Nicusor Dan

Mașinile care produc zgomot peste 95 dB(A) nu vor mai putea circula pe timpul nopții în București, reiese dintr-un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică de Primăria Capitalei.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan, făcut praf: Parcurile au un statut de Cenușăreasă!

Cei care nu respectă prevederile vor fi amendați cu până la 5.000 de lei. PMB a lansat în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Capitală. Astfel, mașinile care produc zgomot peste 95 dB(A) vor putea circula doar în intervalul orar 08.00 am – 21.59 pm.

Măsurarea zgomotului

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român.

În cazul depășirii nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) – 100 dB(A) amenda contravențională va fi cuprinsa între 1.500 RON și 2.500 de lei, iar în cazul depășirii nivelului de zgomot de 100 dB(A) amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 5.000 de lei.

Potrivit unui referat, zgomotul produs de traficul rutier este cea mai importantă sursă a poluarii fonice din București și a neplăcerilor cauzate de aceasta.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here