Nicușor Dan îi acuză de comunism pe cei care au demolat restaurantul construit ilegal în Parcul Orășelul Copiilor

Nicușor Dan

După ce a fost acuzat că a apărat un personaj controversat intervenind pentru a nu-i fi demolat restaurantul din Parcul Orășelul Copiilor, din Sectorul 4, extins ilegal pe domeniul public, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care a vrut să se apere. Nicușor Dan a acuzat autoritățile care au cerut demolarea clădirii că s-au comportat ca niște „comuniști”.

„Un cetățean din scetorul 4 a fost abuzat de primărie, care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin decizie definitivă de Curtea de Apel București.

În ce a constat abuzul: a fost demolată fără niciun act, fără niciun proiect, o proprietate construită în baza unei autorizații date de Primărie.

Cetățeanul a apelat la mine, parlamentar de București și m-a rugat să îl ajut. Am mers mai întâi împreună la Avocatul Poporului. Apoi m-am adresat Primăriei sector 4, inclusiv cu 2 materiale scrise, în care i-am atras atenția că vor săvarși un abuz. Nu au răspuns.

Atunci am internveni în litigiu, alături de Asociația Salvați Bucureștiul. Instanța ne-a dat dreptate și a constatant că Primăria a demolat abuziv.

Este obligația mea de parlamentar de a rezolva problemele cetățenilor din circumpscripție. Ce sens ar mai avea audiențele la cabinetul parlamentar?

Mă autodenunț, nu am făcut doar acest gest. Am rezolvat probelmele multor cetățeni care au venit la mine de-a lungul timpului. Am intervenit când primăria refuza RADET-ul, când au vrut să betoneze parcul Cișmigiu. Am mers în instanță de alte zeci de ori cu asociația.

Sunt acuzat că am apărat un interlop. Niciodată la miile de oamnei care au venit la noi, nu am făcut investigații cine sunt oamenii care ne cer ajutorul. Ne-am uitat doar dacă oamenii au sau nu dreptate.

Se spune că acea clădire era oricum ilegală. Așa cum am spus, clădirea avea o autorizație emisă de Primărie în 2013 și în orice sistem de drept o autorizație naște un drept de proprietate. Doar sistemul comunist nu a respectat dreptul de proprietate. Primăria sectorului 4 s-a comportat ca statul comunist”, a declarat Nicușor Dan.

Reacția lui Nicușor Dan vine după ce Dana Budeanu a publicat o înregistrare a unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și Cristian Zărescu, un fost jurnalist, actual consilier al primarului PSD al Sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de controversatul om de afaceri în Sectorul 4.

Ziarul Cetățeanul a dezvăluit că Nicușor Dan a sărit în apărarea unui afacerist cu dosare penale, care și-a ridicat ilegal un ditamai restaurant pe domeniul public, în Parcul „Orășelul Copiilor”, unde și-a mai făcut și buletinul ilegal.

Activistul și asociația de care o controlează, „Salvați Bucureștiul”, au intervenit de partea afaceristului în procesul de evacuare al acestuia intentat de Primăria Sectorului 4.

Totodată, „apărătorul spațiilor verzi” a avut chiar și intervenții personale la Primăria Sectorului 4, pentru a opri demolarea. O înregistrare apărută în spațiul public confirmă pe deplin dezăvăluirile Cetățeanul. Mai multe detalii găsiți – AICI.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here