Nicușor Dan cere revocarea ordinului de ministru prin care se elimină evaluarea de mediu la PUD

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, solicită Ministerului Mediului să revoce ordinul de ministru care înlătură evaluarea de mediu la Planurile Urbanistice de Detaliu (PUD).

El susține că prevederile actuale au drept consecință înlesnirea construcțiilor pe spațiile verzi dintre blocuri.

„Suntem uimiți că în ciuda faptului că acest ordin a fost emis de fostul secretar de stat Corina Lupu, demisă din Ministerul Mediului, (…) această reglementare nu a fost anulată. De asemenea suntem revoltați de argumentul utilizat pentru acest ordin, că implementează o directivă europeană, când de fapt acționează împotriva acesteia, invocând, absurd, spiritul directivei pe care l-ar fi intuit Corina Lupu care ar fi mai adecvat decât litera ei”, a scrie Nicușor Dan pe Facebook.

El spune că este adevărat că PUD detaliază Planul urbanistic General și Planul Urbanistic Zonal, dar menționează că „nici unul nici altul nu identifică spațiile verzi dintre blocuri”. „Asta se va întâmpla doar când vom termina Registrul Spațiilor Verzi și îl vom integra în Planul Urbanistic General (PUG). Până atunci, la evaluarea de mediu pentru PUD se poate detecta dacă se prevede în fapt construirea pe un spațiu verde. Este adevărat că nu se poate construi fără autorizație și că există evaluare de mediu la autorizație, însă, conform legii, autorizația trebuie să respecte PUG/PUZ /PUD, deci PUD aprobat fără evaluare devine obligatoriu pentru autorizație”, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here