Nicuşor Dan atacă în instanţă raportul ANI: E o eroare!

Nicusor Dan

Primarul general Nicușor Dan anunță că va ataca în instanță raportul Agenției Naționale de Integritate (ANI) și solicită Agențiie să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit raportul.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru Nicuşor Dan: Prins de ANI cu mânării! Directorul Nicușor Dan cerea bani, iar primarul Nicușor Dan aproba

Față de comunicatul Agenției Naționale de Integritate, Nicușor Dan a spus că va ataca în instanță raportul ANI, pentru că are o interpretare eronată a legii.

Va ataca în instanţă

„Voi ataca în instanță în termenul legal Raportul Agenției. Agenția imi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii. Pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ).

„Primarul conduce instituțiile publice de interes local, precum și serviciile publice de interes local”, fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit. Sancțiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcții a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului București, nu persoanei fizice Nicușor Dan, fapt confirmat de instanță”, spune Nicușor Dan.

Primarul general solicită Agenției Naționale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia a a fost întocmit Raportul.

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul pentru abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și pentru incompatibilitate în cazul primarului general Nicușor Dan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.