Nicuşor Dan a intrat în gura prefectului: Situația aceasta ar crea un disconfort foarte grav pentru bucureșteni!

Nicusor Dan

Răcirea vremii, în această perioadă va provoca noi probleme locuitorilor municipiului București, susține prefectul Toni Greblă. Oficialul cere măsuri urgente pentru ca locuitorii orașului să nu sufere mai mult decât este nevoie.

CITEŞTE ŞI: Nicuşor Dan, făcut praf de premier: Să-şi rezolve problema! Nu eu i-am acordat sprijin politic!

Toni Greblă atrage atenția că astfel de lucruri nu pot fi luate în joacă pentru că este în joc siguranța oamenilor.

Odată cu răcirea vremii și apariția fenomenelor specifice acestei perioade, ploi, lapoviţă şi chiar ninsori, bucureștenii se confruntă cu noi probleme legate de încălzirea locuințelor. În aceste condiţii, prefectul Capitalei Toni Greblă cere măsuri urgente astfel încât locuitorii orașului să nu rămână în frig în această iarnă. Prefectul atrage atenția că, în cazul în care nu se intervine la timp, caloriferele locuințelor din București, racordate la sistemul de termoficare vor înregistra temperaturi foarte scăzute, de 12 grade, mult sub nivelul de confort.

„Chestiunea cu căldura nu este de joacă! Problema este foarte serioasă. Cât despre infrastructura critică, trebuie spus că nici un furnizor nu are voie să oprească total furnizarea. Trebuie să livreze un minim de gaze, acest lucru înseamnă că apa din calorifere să ajungă până la 25 de grade. Nu temperatura ambientală, ci mă refer la temperatura din calorifere”, a declarat prefectul Toni Greblă.

Temperaturi scăzute

Potrivit spuselor sale, fără o intervenție a autorităților, temperatura din locuințele bucureștenilor ar putea scădea în jurul nivelului de 12 grade Celsius, mult sub cel de confort. El a dat ca exemplu situația proprietarilor de locuințe care dețin centrale termice proprii și care își setează temperatura la un nivel dorit, de 55 – 70 grade, în funcție de preferințe.

„Poți ajunge în casă la 12 grade, dacă, în calorifere, apa este de 25 grade. Situația aceasta ar crea un disconfort foarte grav pentru bucureșteni. Nu e vorba că vom fi la 19 grade în casă, ci la 12 grade, dacă nu se rezolvă situația”, a mai declarat prefectul Capitalei, la DC News.

Modernizarea

La începutul acestei luni, primarul general, Nicușor Dan, a anunțat că a semnat contractele de proiectare și execuție pentru modernizarea a 210 km de rețea de termoficare. Mare parte a fondurilor provin de la Comisia Europeană, iar valoarea investiției este de circa 260 milioane de euro, din care 200 milioane de euro fonduri nerambursabile. Lucrările sunt programate să înceapă în primăvara anului viitor.

„Este cea mai mare investiție în termoficare din acest mandat, cu o valoare de 260 de milioane de euro, din care 200 de milioane euro fonduri nerambursabile. Contractele pentru proiectare și execuție au fost încheiate pe o perioadă de 4 ani, iar proiectarea a fost deja demarată, astfel încât să putem începe lucrările de execuție din primăvara anului viitor”, a anunțat Nicușor Dan la semnarea contractelor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here