NEWS ALERT! Ciucă a fost trecut în rezervă de Cîțu: Va fi propus al premier

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

„BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități”, a declarat Florin Cîțu.

Discuțiile din ședința conducerii PNL au vizat reluarea negocierilor cu partidele „pentru o majoritate stabilă”, inclusiv prin cooptarea PSD la guvernare, dacă situația o va impune. O decizie statutară în acest sens încă nu a fost luată, un vot urmând să aibă loc în BEX al partidului.

Zilele următoare urmează noi consultări la Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis. Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu, a declarat că înainte de a ajunge la președinte, partidele ar trebui să negocieze și să se formeze o majoritatea.

USR anunță că vrea la guvernare, refacerea coaliției cu PNL și UDMR fiind soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică. Declarația vine la scurt timp după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat că își va depune mandatul, iar PNL propune flexibilizarea mandatului, renunțând la ideea de guvern minoritar.  

„Biroul Național al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă să își depună mandatul de formare a unui guvern minoritar fără șanse de a fi votat de Parlamentul României. USR reiterează că soluția pentru ieșirea cea mai rapidă din actuala criză politică este refacerea coaliției PNL-USR-UDMR”, anunță USR într-un comunicat transmis luni seara.

USR spune că va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor, care să asigure un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024.

Vasile Dâncu, lider PSD, a spus că încă nu s-a decis la nivelul conducerii partidului, însă nu crede că social-democrații vor propune un premier.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here