Nereguli grave la Spitalul Județean Neamț. Deciziile manageriale care au atentat la viața pacienților

incendiu Spitalul Judetean Neamt
incendiu Spitalul Judetean Neamt

Nereguli incredibile la Spitalul Județean Piatra Neamț, unde zece pacienți internați la Terapie Intensivă au ars de vii, în urma unui incendiu violent.

Dezvăluirile au fost făcute de Marius Filip, directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, potrivit ziare.com.

Spitalul Județean Neamț, fără responsabili pentru prevenirea incendiilor

Potrivit lui Marius Filip, Spitalul Județean Neamț nu avea responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu. De asemenea, nu avea responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat, nu avea program de instruire.

„Spitalul nu a intrat în ciclul actual de acreditare. El este vizat abia pentru anul viitor pentru acreditare. Dar de la ultima acreditare, noi ne-am uitat rapid peste niște rezultate. Iar tocmai în zona în care instituția trebuia să asigure siguranță personalului, inclusiv a pacienților, printr-un plan de prevenire a incendiilor și de evacuare a acestora, are patru indicatori cu neconformități.

Mai exact, nu aveau responsabili pentru prevenirea incendiilor nominalizați pentru fiecare secție sau serviciu. Nu aveau responsabili de intervenție în caz de incendiu declanșat. Nu aveau program de instruire. În fine, la ultima evaluare cam așa se prezentau, din păcate”, a declarat Marius Filip.

Anchetă la spital

Directorul Unității de Standarde din cadrul Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate a mai declarat că instituția pe care o conduce va mai face noi verificări la spital după finalizarea anchetei.

„Acum, nu știm ce s-a întâmplat acolo. Noi vom ajunge acolo undeva mai după ce se termină anchetele. Când se mai liniștesc lucrurile și vom reevalua situația din punctul nostru de vedere. În secția ATI, ai în primul rând curent electric și surse de oxigen., Iar oxigenul în contact cu orice sursă de flacără sau cu grăsime explodează”, a mai spus Filip.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here