Liberalii de la Sectorul 3 cer revocarea a trei hotărâri prin care Robert Negoiță cumpără terenuri

Primarul Robert Negoiță își face reclamă de 5,7 milioane de lei la radio și TV

PNL Sector 3 a depus la Prefectura Municipiului București, dar și la Consiliul Local al Sectorului 3 o cerere de revocare a trei HCL prin care Robert Negoiță cumpără terenuri.

Cererea se referă la trei hotărâri adoptate în ședința din 30 octombrie 2018, respectiv HCL 517, HCL 518 și HCL 524, prin care s-a aprobat ca unele dintre SRL înființate de Primărie să cumpere, fie unele de la altele, fie din mediul privat, terenuri și clădiri.

Motivul pentru care se solicită revocarea hotărârilor menționate este faptul că nu au fost votate cu 2/3 din numărul consilierilor în funcție, care, în cazul Sectorului 3, înseamnă 21 de voturi.

”17, 19, respectiv 20 de voturi, nu reprezintă 2/3, dar hotărârile au fost considerate aprobate, întrucât Robert Negoiță a schimbat macazul dintre primăria publică spre cea ”privată”, apreciind că, dacă e vorba de SRL-uri, hotărârile privind patrimoniul acestora nu trebuie să se supună Legii 215/2001, respectiv Art. 45 alin. (3), ci pot fi luate cu majoritate simplă. Or recenta decizie a Curții de Apel București, care a considerat că simpla înființare a unor astfel de societăți comerciale pe lângă autoritățile administrației locale este o chestiune de patrimoniu, și trebuie aprobată ca atare, adică cu votul a 2/3 dintre consilierii în funcție, ne îndreptățește să credem că și în cazul în care aceste noi societăți își sporesc la rândul lor patrimoniul, pe bani publici, atenție!, trebuie să avem aceeași abordare, respectiv vot de 2/3”, a declarat consilierul local Inocențiu Voinea.

La rândul ei, Violeta Vijulie, directorul Institutului pentru Studii Populare, a precizat că demersul nu se va opri aici, ci va continua în instanța de contencios administrativ, dacă solicitarea de revocare nu va fi luată în seamă nici de Robert Negoiță, și nici de prefectul Speranța Cliseru. ”Modul în care Robert Negoiță administrează Sectorul 3 nu are nimic în comun cu conceptul de smart-city! Este mai degrabă șmen-city ceea ce face Negoiță cu bugetul Primăriei! Exemple de bună guvernare în administrația publică locală le avem din belșug, la Oradea, la Alba-Iulia, la Cluj-Napoca, unde primari liberali au făcut să înflorească orașele”, a mai spus Violeta Vijulie în legătură cu hotărârile pe baza cărora Negoiță cumpără terenuri.

Negoiță cumpără terenuri, dar nu răscumpără Parcul IOR

Prețul pe care una dintre societățile înființate pe lângă Primărie de Robert Negoiță ar urma să îl plătească pentru terenul de peste 60.900 mp din comuna Glina este de mai bine de două milioane de euro. ”Două milioane de aici, alte două milioane de la mașinăriile second-hand achiziționate de la un parc de distracții falimentar, două de ici, două de colo, putem aduna bani pentru a răscumpăra bucata retrocedată din Parcul IOR, pe care oamenii chiar și-o doresc. Pe acest teren Negoiță nici nu a putut să ne spună exact ce vrea să facă. Ba cămin de bătrâni, ba stație de sortare a gunoiului, ba stație de betoane, ba linie de prefabricate din beton… Un asemenea talmeș-balmeș de idei ne arată clar că nu există o viziune, un scop sau măcar o direcție de urmat în administrarea responsabilă a comunității, drept care nu mai putem tolera această lipsă de perspectivă”, au mai spus cei doi liberali, care s-au înscris, alături de Adrian Bădilă și Nicoleta Cândea, în cursa internă de la nivelul partidului, în urma căreia se va desemna candidatul PNL pentru funcția de primar al Sectorului 3.

Inocențiu Voinea și Violeta Vijulie au susținut marți o conferință de presă la Glina, în județul Ilfov, în vecinătatea unui teren viran pe care primarul Sectorului 3 a decis că trebuie să-l cumpere prin intermediul uneia dintre cele 10 societăți comerciale înființate.

”Robert Negoiță este primar peste două primării, una publică, finanțată din bani publici, care trebuie să fie condusă transparent, respectând legislația specifică administrației publice locale, legea achizițiilor publice, cu toate filtrele și barierele puse de legiuitor ca măsuri de protecție împotriva cheltuirii inadecvate a fondurilor publice, și altă primărie <privată>, care nu trebuie să mai respecte toată această legislație specifică, dar care, ce să vezi?, funcționează tot pe bani publici! Or, domnule primar, aceasta nu se poate!”, a atras atenția Inocențiu Voinea că Robert Negoiță cumpără terenuri cu nemiluita.

LĂSAȚI UN MESAJ