Fostul primar al oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost achitat într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Decizia a fost luată, miercuri, de magistraţii Tribunalului Neamţ şi nu este definitivă, putând fi atacată în 10 zile.
Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ a fost achitat în primă instanţă de către magistraţii Tribunalului Neamţ într-un dosar în care a fost acuzat de trafic de influenţă. Dosarul a fost trimis în judecată în decembrie 2017, iar potrivit procurorilor DNA, fostul edil şi-ar fi promis intervenţia la Hidroelectrica în schimbul sponsorizării echipei de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ.
„În temeiul art. 396 al. 5 Cod procedură penală raportat la16 al. 1 lit. c Cod procedură penală, achită pe inculpat – trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă”, se arată în încheierea de şedinţă a magistraţilor Tribunalul Piatra Neamţ.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare.
Fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost trimis în judecată de DNA, în decembrie 2017, pentru trafic de influenţă.
„La începutul anului 2010, inculpatul Ştefan Gheorghe a pretins de la directorul unei societăţi comerciale cu activitate în construcţii ca aceasta să sponsorizeze echipa de fotbal FC Ceahlăul Piatra Neamţ cu un procentaj de 3% din sumele pe care societatea urma să le încaseze în baza unui contract încheiat cu SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Bistriţa privind un obiectiv de investiţii având ca obiect lucrări hidroenergetice pe râul Siret”, se arăta în comunicatul de presă, din decembrie 2017, al DNA.
Potrivit procurorilor, în schimbul banilor, fostul edil ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionarii din conducerea SC Hidroelectrica SA, societate cu capital majoritar de stat care aloca fondurile necesare investiţiei, pentru a se continua finanţarea obiectivului.
„În temeiul solicitării lui Ştefan Gheorghe, în perioada 2010 – 2011, între SC FC Ceahlăul SA Piatra Neamţ în calitate de prestator şi societatea cu activitate în construcţii, în calitate de beneficiar, au fost încheiate şapte contracte de reclamă şi publicitate în temeiul cărora au fost emise nouă facturi fiscale şi a fost achitată prin ordine de plată suma totală de 998.000 lei, în condiţiile în care nu există nici un document privind executarea obligaţiilor asumate de prestator”, precizau procurorii DNA.
Cetățeanul TV