Ne pregătim pentru facturi mai mari la întreținere. RADET anunță începerea probelor de noapte

RADET București anunță că în cursul zilei de vineri vor începe probele la cald pe timpul nopții, în intervalul orar 22,00-7,00, a informat Primăria Capitalei.

„Procedura de efectuare a probelor la cald a instalațiilor se desfășoară în toate sectoarele municipiului București. Asociațiile de locatari sunt rugate să anunțe cetățenii de începutul probelor la cald”, a precizat sursa citată.

În urmă cu o zi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut apel la modificarea legislației care prevede începerea perioadei de încălzire după trei nopți consecutive cu temperaturi medii de cel mult zece grade Celsius. „Cunosc exact situația care se manifestă în fiecare an atunci când vine toamna și temperaturile scad brusc. Tocmai de aceea, pentru că legea spune clar acum că începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 18,00 – 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, fac un apel pentru modificarea legislației, pentru ca oamenii să nu mai aștepte această perioadă în frig”, afirma Firea, conform unui comunicat transmis de Primăria Capitalei.

Se menționa că datele de începere a furnizării căldurii în Capitală în ultimii cinci ani au fost următoarele: 6 octombrie 2010, 12 octombrie 2011, 24 octombrie 2012, 3 octombrie 2013, 26 octombrie 2014 și 13 octombrie 2015.

În cazul instituțiilor cu caracter social și educativ, respectiv spitale, școli, grădinițe, creșe, cămine de bătrâni, (consumatori ai RADET), dotate cu puncte termice proprii, a început deja furnizarea agentului termic pentru încălzire.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here