Narcis Neaga a fost demis de la şefia CNADNR. În locul lui vine Cătălin Homor de la Metrorex

CNADNR

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis marţi pe şeful Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Narcis Neaga, atribuţiunile sale fiind preluate de directorul interimar al Metrorex, Cătălin Homor.

„Nu suntem mulţumiţi de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carenţe şi pe activitatea operaţională, nu doar pe cea de investiţii”, a afirmat Costescu.

El a adăugat că are încredere că Homor, care s-a ocupat înainte de preluarea conducerii Metrorex de investiţiile companiei şi de atragerea de fonduri europene, îşi va duce cu succes la îndeplinire noul mandat, cel puţin până la numirea unui management în condiţiile ordonanţei privind guvernanţa corporativă. Costescu a mai anunţat că activitatea CNADNR va fi transparentizată şi reformată.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat în octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 de metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale. Lotul respectiv urmează să rămână închis până în luna iunie.

Costescu a cerut extinderea controlului, vizând aspecte privind deszăpezirea şi pregărirea comandamentului de iarnă, iar rezultatele acestui raport suplimentar au fost finalizate şi vor fi anunţate public. Ministrul i-a prezentat acest raport şi premierului Dacian Cioloş. Neaga conduce CNADNR, prin preluare de atribuţii, din vara anului 2013.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here