Musulmanii din România își construiesc un cimitir lângă București

Muftiatul Cultului Musulman din România a anunțat că a obținut avizul sanitar de funcționare pentru un nou cimitir musulman, după mai bine de 32 de ani de așteptare.

Acesta o să fie amenajat pe un teren de 4.000 mp, în comuna Domnești, Ilfov, teren care a fost dat în folosință gratuită printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București către Muftiatul Cultului Musulman din România pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitate de prelungire a perioadei.

Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem și acest ultim aviz, care ne permite acum să înhumăm în noul cimitir musulman atât de necesar pentru comunitatea noastră din București și județul Ilfov. Comunitatea musulmană avea nevoie de un nou cimitir în care să își găsească odihna veșnică cei decedați, cel vechi din București fiind neîncăpător.Muftiatul Cultului Musulman din România va continua cu sprijinul Guvernului României prin Secretariatul de Stat pentru Culte, cărora le mulțumim, construirea capelei astfel încât toate ritualurile specifice religiei islamice să fie efectuate în același loc. Atât în nume personal, cât și în numele întregii comunități musulmane din România, vreau să mulțumesc autorităților române pentru sprijin și pentru înțelegerea manifestată față de comunitatea noastră și în acest caz. Acest proiect care astăzi se conturează contează enorm pentru noi, mai ales că vorbim despre primul cimitir musulman construit pentru comunitatea din zona Capitalei după 32 de ani”, a precizat muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România.

Potrivit autorizației emisă de Direcția de Sănătate Publică a Județului Ilfov, noul cimitir va deservi comunitatea musulmană de pe raza municipiului București și a județului Ilfov, va avea 522 de locuri de înhumare,o clădire pentru spălări ritualice și o capelă mortuară. Consiliul General a alocat terenul pentru cimitir în mandatul Gabrielei Firea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.