Municipalitatea vrea să înființeze Primăria Copiilor, pentru ca elevii să se implice în acțiuni civice

Primăria Copiilor

Municipalitatea vrea să înfiinţeze Primăria Copiilor, un proiect ce are ca scop implicarea elevilor în acţiuni civice şi într-un proces democratic, se arată în documentaţia publicată pe ordinea de zi a CGMB, programată pentru data de 22 noiembrie.

Proiectul Primăria Copiilor, iniţiat de către un grup de consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), va fi discutat în şedinţa de miercuri.

„Se aprobă iniţierea, pregătirea şi implementarea proiectului Primăria Copiilor, care are ca scop promovarea implicării civice şi conştientizarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti, ca parte activă a comunităţii, prin exersarea unui proces democratic de reprezentare la nivel local în râdnul elevilor claselor V-VIII din şcolile bucureştene şi constituirea unui for consultativ care exersează procese democratice prin exprimarea aşteptărilor, a nevoilor şi totodată prin propunerea soluţiilor, sub formă de proiecte, cu implicarea cadrelor didactice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit expunerii de motive, proiectul are drept scop constituirea unor consilii locale organizate la nivel de clase, dar şi la nivel de Capitală. „Primăria Copiilor (…) va avea în componenţă consilii locale organizate la nivel de clase şi de şcoli şi consiliu municipal la nivel de Capitală, structuri formate din reprezentanţi aleşi democratic la nivel de clase, şcoli şi municipiu, primar al Capitalei şi şase viceprimari de Capitală. Primăria Copiilor este un proiect care se derulează cu implicarea cadrelor didactice din şcoli. (…) Considerăm oportună desfăşurarea unui proiect care să releve expresia unui proces amplu democratic şi totodată cu un pronunţat rol formativ”, se arată în expunerea de motive.

Primăria Copiilor va fi implementată de Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret din cadrul Primăriei Bucureşti – PROEDUS.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here