Municipalitatea vrea să dea patru milioane de lei pentru consolidarea a două clădiri din Centrul Instoric

Centrul IstoricPrimăria Capitalei vrea să aloce patru milioane lei pentru reabilitarea/consolidarea a două clădiri din Centrul Istoric al Bucureştilor.

Primul imobil este monument istoric și se află pe strada Blănari nr.10, din Centrul Istoric, iar lucrările ar urmă să coste circa două milioane de lei și trebuie terminate în doi ani, informează HotNews. A doua clădire se află pe Splaiul Independenței nr. 2, iar municipalitatea vrea să o reabiliteze, consolideze și supraetajeze, valoarea lucrărilor ridicându-se la 1,76 milioane de lei.

Imobilul situat în str. Blănari nr.10, sector 3, se află pe lista monumentelor istorice, are subsol, parter, două etaje și pod și a fost construit în anul 1875. Aceasta este proprietate mixtă, respectiv 24,71% spații aflate în administrarea Consiliului General al Municipiului București, iar restul proprietate privată.

Imobilul este în prezent încadrat în clasă I de risc seismic. „Clădirea are structura de rezistentă uzată și degradată din cauza cutremurelor, a prăbușirii imobilelor de la nr. 4-6, precum și de prăbușirea parțială a imobilului de la nr. 8 de care este legat cu tiranți”, se arată în proiectul de hotărâre aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalității.

Clădirea din Splaiul Independenței nr. 2 are două etaje, iar municipalitatea vrea să o consolideze și să construiască încă două etaje peste. După finalizarea lucrărilor, imobilul va găzdui Centrul de Proiecte și Programe Educaționale și Sportive pentru Copii și Tineret București.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here