Multi pușcăriași eliberați prin regimul compensatoriu au recidivat

„Durerea” PSD-iștilor Legea recursului compensatoriu pușcăriași eliberați regim compensatoriu Mulți pușcăriași eliberați de regimul compensatoriu au recidivat Gardienii din pușcării întră în grevă. Iată calendarul acțiunilor de protest!

Aproape 650 dintre cei 11.000 de pușcăriași care au fost eliberaţi în baza legii regimului compensatoriu au recidivat şi s-au reîntors în închisoare.

Mulţi dintre aceștia au comis fapte cu violenţă – crime, violuri şi tâlhării, potrivit vicepreşedintelui PNL Florin Roman.

„Din păcate, aproape nu este zi să nu vedem prezentat în presă un caz de viol, crimă, tâlhărie sau alte infracţiuni comise în mare parte de cei care au fost eliberaţi mai repede în baza regimului compensatoriu”, a spus Florin Roman.

În perioada 19 octombrie 2017 – 23 noiembrie 2018, au fost puse în libertate 13.267 persoane private de libertate. Dintre aceştia, 2.387 au fost eliberaţi la termen, iar 10.880 au beneficiat de liberarea condiţionată şi regimul compensatoriu, a spus Roman. 649 au revenit în penitenciar, pentru că au comis noi infracţiuni, de regulă aceleaşi infracţiuni pentru care au fost închişi. 188 dintre cei eliberaţi au comis din nou infracţiuni cu violenţă.

„Am atras atenţia doamnei ministru de interne, Carmen Dan, încă din primăvara anului trecut, asupra reducerii numărului de patrule de poliţie. Din cauza lipsei lor de prezenţă pe străzi, în urma pensionărilor făcute, şi în baza valului de eliberări condiţionate pe baza legii regimului compensatoriu, siguranţa cetăţeanului este grav pusă în pericol”, a opinat Florin Roman.

Acesta speră că va fi oprită şi nebunia cu amnistia şi graţierea, urmând altfel să fie puse libertate “gulerele albe” – corupţii. Potrivit lui, 2019 începe sub acest auspiciu al anului raiului infractorilor în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

*