Monstrul din Oneşti care a căsăpit doi muncitori, condamnat la 30 de ani de închisoare

Tribunalul Bacău l-a condamnat vineri, 7 octombrie, pe Gheorghe Moroșan la 30 de ani de închisoare, după ce anul trecut a ucis doi muncitori care se aflau în apartamentul din care el fusese evacuat. Decizia nu este definitivă.

CITEŞTE ŞI: Criminalul din Oneşti va fi externat! S-a decis unde va ajunge

Instanța l-a condamnat pe Moroșan pentru omor calificat, infracțiunea de lipsire de libertate și tulburarea ordinii şi liniştii publice, prin contopirea pedepselor. „Dispune condamnarea inculpatului Moroșan Gheorghe la pedeapsa de 30 (treizeci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”, scrie în decizia Tribunalului Bacău. Totodată, soția lui Moroșan a fost și ea condamnată la 12 ani de închisoare, pentru complicitate la lipsire de libertate, iar instanţa a stabilit daune de două milioane de euro, potrivit avocatului celor două victime, Adrian Cuculis. Rudele victimelor ceruseră ca Moroșan să le plătească daune de 12 milioane de euro.

A sechestrat doi muncitori

Pe 1 martie 2021, Gheorghe Moroșan a sechestrat doi muncitori care făceau reparații la un apartament care îi aparținuse. Înainte să meargă spre apartament, bărbatul a cumpărat benzi adezive de la un magazin, pe care le-a folosit apoi să imobilizeze cei doi muncitori, potrivit procurorilor. Din apartament, Moroșan a sunat la 112 și a spus că a sechestrat două persoane, amenințând că le va omorî dacă nu îi sunt îndeplinite cerințele. În zonă au intervenit mai multe echipaje de polițiști, jandarmi și pompieri. Au urmat ore de negocieri.

Până să intervină Poliția, bărbatul atunci în vârstă de 68 de ani i-a înjunghiat mortal pe muncitori. Pe 3 martie 2021, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat că șefii IPJ Bacău și ai Poliției Onești au fost înlocuiți, ca urmare a modului „defectuos” în care cele două instituții s-au comportat în cazul dublei crime de la Onești.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here