Uber și Taxify cer Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei

Primul șofer Uber amendat, modificarea legii taximetriei ordonanța anti Uber

Uber şi Taxify cer Guvernului să amâne proiectul de OUG pentru modificarea legii taximetriei, care poate duce la limitarea sau dispariţia serviciilor alternative de transport urban.

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog şi îi asigurăm de cooperarea noastră deplină pentru modernizarea legislaţiei de transport, în linie cu recomandările Comisiei Europene, conform căreia aceste servicii noi trebuie reglementate şi nu interzise. Până când vom avea şi în România un cadru de reglementare pentru noile servicii de transport alternativ, cadru similar altor ţări membre UE, solicităm membrilor Guvernului să amâne o potenţială Ordonanţa de Urgenţă, în numele celor peste 2 milioane de utilizatori şi a zecilor de mii de şoferi care folosesc platformele noastre pentru a-şi câştiga existenţa”, se arată în comunicatul Uber și Taxify referitor la modificarea legii taximetriei.

Uber şi Taxify spun că peste 2 milioane de oameni din România le folosesc serviciile sau alte aplicaţii similare. „Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri văd aplicaţiile noastre ca pe o alternativă la maşina personală, în timp ce 9 din 10 îşi doresc ca autorităţile să încurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative şi să nu le limiteze”.

Companiile spun că serviciilor alternative de transport au contribuit cu zeci de milioane de euro la economia locală, în doar câţiva ani şi asigură zeci de mii de locuri de muncă care aduc noi taxe la bugetele publice. „Ne dorim să lucrăm cu autorităţile pentru a ajuta la eficientizarea transportului urban, reducerea poluării şi rezolvarea crizei parcărilor din marile oraşe. Împărtăşim părerea industriei de taxi că este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ, însă credem că aceste schimbări trebuie să favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”, încheie comunicatul.

Guvernul vrea modificarea legii taximetriei

Miercuri, 27 februarie 2019, la sediul Ministerului Transporturilor, a avut loc o întâlnire a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, şi ministrului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu, cu reprezentanţii Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România – COTAR. În urma întâlnirii s-a convenit modificarea Legii taximetriei nr. 38/2003.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că va relua protestele de stradă pe 13 martie, dacă Guvernul nu-şi va respecta promisiunea.

LĂSAȚI UN MESAJ