CCR a amânat din nou să ia o decizie privind modificarea codurilor penale

Curtea Constituțională, sesizarea USR, ”Mingea” Dragnea se joacă astăzi și la CCR, nu doar la ÎCCJ
Curtea Constituțională va analiza sesizarea făcută de președinte

Curtea Constituțională (CCR) a amânat marţi, pentru a treia oară, sesizările USR, PNL şi ale preşedintelui Klaus Iohannis privind modificările aduse de Parlament Codului penal şi Codului de procedură penală, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul Curții.

Potrivit acestora, pronunțarea a fost amânată pentru 26 iunie, după venirea noilor judecători la CCR. ”Decizia a fost să se ocupe completul reînnoit de această speță. Cei care-și termină mandatul poate nu mai dau dovadă de interes”, au explicat sursele citate.

Ultima amânare a avut loc marțea trecută, motivul fiind, potrivit unor surse din cadrul CCR consultate de G4Media.ro, trimiterea cu întârziere a concluziilor de către judecătorii raportori, astfel că ceilalți membri ai Curții nu au avut timp să își formeze o părere. Judecător raportor pe Codul penal este președintele Curții, Valer Dorneanu – care vizează reînnoirea mandatului de șef al CCR, la alegerile care vor avea loc luna viitoare, iar pe Codul de procedură penală este fostul șef al DNA, Daniel Morar.

Curtea Constituţională a României (CCR) discută, luni, sesizările depuse de către PNL, USR şi de către preşedintele Klaus Iohannis la legile prin care au fost modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. CCR a amânat dezbaterile săptămâna trecută.

CCR a avut pe ordinea de zi, în 28 mai, obiecţiile de neconstituţionalitate a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, obiecţii formulate de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România, precum şi de Preşedintele României; a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, obiecţii formulate de deputaţi aparţinând Grupurilor parlamentare ale Partidului Naţional Liberal şi Uniunii Salvaţi România, precum şi de preşedintele României.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here