CFR a anunțat că are bani pentru alte studii de fezaabilitate legate de modernizarea gărilor

deraiere în Gara de Nord

Compania Naţională de Căi Ferate ”CFR” SA a lansat licitaţiile în vederea elaborării studiilor de fezabilitate pentru modernizarea a 23 de staţii de cale ferată, costurile estimate pentru elaborarea documentelor fiind de 6,84 milioane lei fără TVA.

Astfel, ar urma să fie modernizate staţiile de cale ferată  Târgovişte, Ploieşti Vest, Sinaia, Buşteni, Videle, Titu, Băile Herculane, Petroşani, Orşova, Miercurea Ciuc, Făgăraş, Sebeş Alba, Gheorghieni, Reghin, Aiud, Teiuş, Războieni, Suceava Nord, Paşcani, Vatra Dornei Băi, Vereşti, Dolhasca şi Gura Humorului – aflate pe raza judeţelor Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Harghita, Braşov, Alba, Mureş, Iaşi şi Suceava.

Valoarea costurilor estimate pentru elaborarea studiilor de fezabilitate aferente celor 23 staţii CF este de 6.844.382 lei fără TVA, iar sursa de finanţare este inclusă în bugetul CFR SA, la capitolul fonduri externe nerambursabile.

Lucrări care se lasă așteptate de mult timp

Modernizările au ca scop asigurarea unor servicii de calitate în spații moderne,  mai precis modernizarea și repararea clădirii de călători,  înălțarea peroanelor conform standardelor europene, asigurarea unor sisteme de ventilație și încălzire, înlocuirea instalatiilor electrice, sanitare și termice, amenajarea unor rampe destinate persoanelor cu dizabilități.

Decizia de modernizare a stației CFR Târgoviște, care este departe de a arată corespunzător și care nu are un lucru elementar, și anume o încăpere care să fie deschisă cât mai multe ore  pentru  cei care doresc să aștepte trenul , este una lăudabilă.

Rămane însă de văzut în cât timp va fi finalizată investiția care ar urmă să se deruleze în stația CFR aflată în vecinătatea mall ului ale cărui lucrări de construcție au demarat recent.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ