Model de succes în business sau oportunism politic? Clinica fostului viceprimar al Sectorului 4, Ștefan Spiridon, peste 60.000 de teste Covid

Cu o întreagă pleiadă de vedete din show-bizz care îi trec pragul, DOM VISTA Medical se diferențiază de alte clinici de gen, fiind nu doar „preferată” de VIP-uri, ci și de un număr mare de pacienți care, în perioada Pandemiei, au apelat cu încredere la serviciile pe care aceasta le oferă.

Ne referim la numeroși influenceri din mediul online, de celebrități din lumea modei, sportivi, realizatori de emisiuni de radio și TV care au promovat serviciile oferite de DOM VISTA MEDICAL, postând din timpul realizării procedurilor medicale și recomanându-le ca fiind profesioniste, rapide și de încredere.

Astfel, pe lângă alți pacienți care s-au prezentat pentru efectuarea unor investigații medicale care nu țin de COVID-19, discutăm de peste 60.000 de persoane care au beneficiat de realizarea testării PCR, în cadrul unității mobile pe care această clinică o deține.

Documentând articolul, aflăm că DOM VISTA Medical a reușit să realizeze testarea în masă pentru evenimente de anvergură, organizate în Pandemie, în perioadele de relaxare a restricțiilor. În contextul necesității realizării testării în masă, impusă de autorități organizatorilor, având avantajul deținerii unei unități mobile de testare COVID-19, DOM VISTA Medical a asigurat testarea atât a staff-urilor tehnice ale artiștilor care au urcat pe scena Festivalului UNTOLD, ediția 2021, cât și a tuturor participanților la evenimentul desfășurat la Cluj. Și tot DOM VISTA Medical, prin intermediul aceleași performante unități mobile, reușește să testeze și suporterii prezenți la meciurile desfășurate în cadru Campionatului Național de Fotbal, pe Arena Națională din București și stadioanele din Galați și „Ilie Oană” din Ploiești.

Documentarea ne-a mai relevat faptul că DOM VISTA MEDICAL își desfășoară activitatea încă din anul 2011, remarcându-se drept prima și singura societate de pe piața serviciilor medicale din România cu vechime în domeniu, care a reușit ca în perioada Pandemiei să autorizeze, cu respectarea tuturor prevederilor legale, un laborator de testare COVID-19.

Teste PCR cu rezultat în doar șase ore

Dar, ce diferențiază DOM VISTA Medical în peisajul de gen din Capitală, astel încât oamenii vin să se testeze aici și o regăsim prezentă activ la mai toate evenimentele importante? Pe lângă legătura cu doctorul Ștefan Spiridon, fost viceprimar al Sectorului 4, unitatea de testare mobilă pe care o deține prelucrează inclusiv teste RT-PCR, fiind dotată cu analizor PCR de tip Point of Care, ceea ce permite obținerea unui rezultat cu o acuratețe de 100 % în diagnosticarea virusului SARS CoV-2. În cadrul respectivei unități mobile de testare pot fi efectuate atât teste antigen, cât și anticorpi igg/igm, respectiv, cei dobândiți în urma trecerii prin boală sau anticorpi neutralizați de proteina S Spike, respectiv, cei dobândiți în urma procesului de vaccinare.

Dom Vista Medical

Dotările unității de testare mobilă sunt aceleași cu cele existente într-un laborator uzual de analize medicale, unele dintre ele fiind din clasa analizoarelor de tip Point of Care, reprezentând inovații cu răspuns rapid în procesul de diagnosticare. De altfel, deținerea unei unități de testare mobilă s-a remarcat a fi o premieră pe care DOM VISTA Medical a știut să o creeze, impunându-se astfel în piață printr-o aliniere la standardele impuse de perioada pe care o trăim, printr-o inovatie tehnică care a cântărit destul de mult în lupta cu virusul.

Departamentul de biologie moleculară din cadrul laboratorului de analize medicale DOM VISTA MEDICAL a fost primul laborator care, în Pandemie, a efectuat teste RT-PCR cu rezultat eliberat în 6 ore și care, prin prisma analizorului RT-PCR de tip Point of Care, a reușit eliberarea rezultatului în sistem de urgentă de maxim 1 oră.

Secretul succesului

Dom Vista Medical

Ștefan Spiridon (foto) s-a remarcat la numai 30 de ani, dar nu prin performanțe deosebite în cariera de medic, unde se pare că excelează mai mult ca manager. În schimb, acesta a ocupat fotoliul de viceprimar al Sectorului 4 imediat după tragedia de la Colectiv, asumându-și, în tandem cu Daniel Băluță, devenit pe atunci primar-interimar, să conducă destinele comunității într-un context politico – administrativ cel puțin complicat. Energia vârstei, inconștiență, interes? Avea în spate doar un mandat de consilier local, dar și o imensă simpatie a lui Piedone, care, se spunea în acel moment, l-ar fi propulsat, în funcția de viceprimar, pentru a-i reprezenta interesele.

 Curând însă, am putea spune că această teorie nu prea stă în picioare, fiindcă, deși primind de la Băluță destul de multe prerogative și devenind foarte implicat în soarta comunității locale din Sectorul 4, Spiridon nu stă mult în scaun, ci demisonează din funcția de viceprimar și, din postura de președinte al ALDE Sector 4, ia decizia de a-l contracandida pe Piedone la alegerile locale din 2016. Prins în ițele procesului Colectiv, lui Piedone îi este contestată candidatura și este eliminat din cursa electorală din care nici Spiridon nu iese învingător. După victoria lui Băluță, doctorul Spiridon nu se retrage în vreuna dintre clinicile pe care le deține, ci, rămâne alături de oamenii din Sectorul 4, în sprijinul cărora organizeză mai multe acțiuni cu tematică socială, probabil din sensibilitate sau amintindu-și de implicarea în problematica categoriilor sociale defavorizate din vremea mandatului său de viceprimar.

Putem spune că, probabil, formația profesională a lui Ștefan Spiridon l-ar fi putut aduce în postura de politician implicat în administrație, ca o dorință de a oferi sprijin semenilor care se confruntă cu probleme din sectorul său de suflet, în care s-a format ca om de administrație. Însă, următoarele alegeri nu-l mai găsesc în postura de candidat nici măcar la consiliul local, iar, din analiza activității sale ulterioare anului electoral 2016, deducem că s-ar fi abandonat politic, în favoarea managerierii cu success a business-ului, care îi aduce profit și îi amintește de vremea în care și-a pus întreaga implicare în slujba cetățenilor care l-au votat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here