Mobilizare pentru refacerea școlii din Clejani, distrusă de trei elevi. Sindicaliștii cer măsuri urgente

Mobilizare pentru refacerea școlii din Clejani, distrusă de trei elevi, enervați de o jucărie muzicală
sursa: Google

Școala din localitatea Clejani a fost închisă joi și vineri deoarece a fost distrusă aproape în totalitate de trei elevi. Pagubele estimate depășesc suma de 40.000 de lei, iar Primăria încearcă să facă reparațiile necesare astfel încât școala să poată fi redeschisă.

De asemenea, părinții celor trei copii strâng bani pentru a contribui la refacerea unității de învățământ. În plus, vineri, mai mulți părinți s-au mobilizat și au participat sub formă de voluntariat la acțiunea din școală.

Sindicaliștii cer mai mulți consilieri școli

După ce imaginile incredibile cu școala distrusă au devenit publice, sindicaliştii din învăţământ i-au solicitat Guvernului să ia măsuri urgente pentru creşterea numărului de consilieri şcolari în unităţile de profil.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) solicită Ministerului Educaţiei Naţionale măsuri urgente privind creşterea numărului de psihologi şcolari, dar şi introducerea pazei şi protecţiei în unităţile de învăţământ din întreaga ţară. Cazul grav care s-a petrecut în şcoala din Clejani, judeţul Giurgiu, unde trei copii au vandalizat întreaga clădire, este ceva greu de conceput. Imaginile cu şcoala vandalizată din Clejani, judeţul Giurgiu, sunt greu de descris, aşa cum este greu de conceput că trei elevi, cu vârste sub 10 ani, au fost capabili să distrugă totul în calea lor. Sălile de clasă şi holurile au fost devastate, iar şcoala nu poate fi, în acest moment, folosită, autorităţile făcând eforturi ca până la data de 20 septembrie să o reabiliteze, pentru a putea fi reluate cursurile”, scrie într-un comunicat redactat de FSLI.

Școala din localitatea Clejani a fost distrusă aproape în totalitate de trei copii, de 8, 9 și 10 ani. Aceștia au intrat în clădire și au distrus mobilierul, ușile, grupul sanitar, pereții, instalația electrică și centrala termică. Copiii le-au spus părinților, profesorilor și polițiștilor că au fost enervați de o jucărie muzicală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ