Mitraliera furată de la un soldat, de negăsit! S-au folosit şi scafandrii! Militarul spune că urmărea Liturghia pe telefon

Militarul atacat de un civil care a reușit să îl lase fără arma din dotare se uita pe pe telefon la o slujbă religioasă.

Sunt primele date care apar din ancheta deschisă după incidentul de sâmbătă, de la Constanța. Conform Europa FM, cadrul militar își schimbă declarațiile la fiecare discuție cu anchetatorii.

Inițial a spus că nu avea telefonul mobil, pe care imediat după incident îl pasase unui coleg. Apoi a recunoscut, dar a venit cu alte declarații contradictorii. Ba că în momentul atacului era în cabina de pază, ba că era afară, în timpul rondului. Despre agresor, nu se știe dacă era civil sau militar. Dar suspiciunile inclină către partea militară. Anchetatorii susțin că deocamdată nu există indicii că militarul era înțeles cu agresorul, dar spun că se gândesc serios și la această ipoteză. S-au luat mai multe probe din unitate, iar anchetatorii așteaptă rezultate palpabile, spun ei. Militarul deposedat de armă și muniție nu este reținut. Audierea lui continuă, anunță sursa citată.

Filtre în tot judeţul

Arma şi muniţia furate, sâmbătă seara, de la o unitate militară din judeţul Constanţa au fost căutate, luni, cu scafandri, în Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, dar nu au fost găsite. De asemenea, în paralel poliţiştii continuă realizarea filtrelor rutiere pentru depistarea acestora, dar şi a autorului faptei.

Potrivit reprezentanţilor Forţelor Navale Române, scafandri au căutat, luni, arma şi muniţia furate la sfârşitul săptămânii trecute, în Canalul Poarta Alba – Midia Năvodari. Ei au verificat mai multe ore, fără a reuşi să le găsească şi au încheiat căutările.

CITEŞTE ŞI: O mitralieră și un încărcător cu 30 de cartușe au fost furate de la o unitate militară din Mamaia

De asemenea, tot pentru găsirea armei şi muniţiei poliţiştii fac în continuare filtre rutiere şi verifică autovehicule din trafic.

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, un militar de la Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică din Mamaia Sat a fost atacat prin surprindere, în seara de 19 martie, în timp ce executa serviciul de pază în unitate.

„O persoană neidentificată, cu cagulă şi înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracţie în perimetrul unităţii militare, în jurul orei 20.15, şi l-a atacat pe militar. Militarul, aflat în postul de pază, a aplicat procedurile legale, a opus rezistenţă în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare şi de un încărcător cu 30 de cartuşe. După ce a intrat în posesia armei şi a muniţiei, agresorul a părăsit perimetrul unităţii (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunţat de urgenţă pe comandantul corpului de gardă şi pe comandantul unităţii”, se arata în comunicat.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here