Mitocănia politicienilor iese la suprafață în zile festive

Mitocănia politicienilor Traseismul politic ar putea fi interzis prin Constituție

Mitocănia politicienilor tinde să iasă la suprafață, mai ales în zilele festive ale României, este de părere deputatul Gigel Știrbu.

„Am văzut cu stupefacţie, chiar de Ziua Naţională a României, când sărbătoream Centenarul Marii Uniri, declaraţiile nepotrivite ale deputatului PSD, Adrian Solomon, care a spus, în discursul său în faţa cetăţenilor bârlădeni, că România l-a făcut pe Regele Ferdinand „întregitor” şi că îşi doreşte ca ”peste încă o sută de ani să dea Domnul ca poporul român să fie condus de un etnic român, şi nu german, ca acum”, spune liberalul.

În replică, publicul l-a sancţionat, huiduindu-l din toţi rărunchii. Practic, Adrian Solomon, în discursul său de Centenar, i-a jignit atât pe preşedintele Klaus Iohannis, cât şi pe Regele Ferdinand.
„Doresc să îi menţionez domnului Solomon că cel mai important lucru pentru aleşii neamului îl reprezintă calitatea umană şi nu etnia. Cred că nici nu şi-a dat seama că-şi dă cu stângul în dreptul. Probabil că, fiind orbit de partizanatul politic, nu a fost capabil să ducă un raţionament plauzibil atât de departe. Nu este posibil ca, într-o Românie stat membru al Uniunii Europene, să vii în faţa românilor cu astfel de discursuri defăimătoare şi fără noimă, într-o zi în care celebrăm Centenarul României Mari!”, spune deputatul.
Românii îşi doresc doar atât: România să fie condusă de oameni integri si capabili şi nu îi interesează etnia, religia, ori alte astfel de criterii. Iar acest lucru îl doresc de peste 100 de ani.
„Mă întreb uneori: Ce caută astfel de oameni în Parlament? Cum de a fost pus pe o listă electorală şi a şi ieşit parlamentar? Cu siguranţă, dacă ar fi “cernute” mai cu grijă listele de candidaţi, am fi scutiţi de astfel de discursuri.Deşi ţara noastră se află în faţa unei oportunităţi unice care ar fi valorificată la maxim de oricare altă ţară europeană, aceea de a ne regăsi identitatea naţională si totodată de a o integra în cea europeană, se pare că pesediştii nu se pot abţine să nu întineze istoria poporului român din cauza hrănirii unor orgolii mărunte şi ducerea de războaie inutile animate de ambiţiii mici, care nu aduc nici un folos nimănui, ci, dimpotrivă, deservesc interesului românilor. Domnule Solomon, mai bine te făceai mic şi tăceai decât să ţii astfel de discursuri defăimătoare la adresa românilor cu ocazia Centenarului!”, a încheiat liberalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

*