VIDEO Miting PSD la Galați. Dragnea promite că va apăra România de Europa

miting PSD la Galați
Foto: Antena3

Huiduiți separat în timpul săptămânii, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă s-au afișat public împreună astăzi, la un miting PSD la Galați. Dragnea promite că el și PSD vor apăra România de Europa.

Județ roșu până nu demult, Galațiul s-a decolorat și el în timpul guvernării PSDragnea, motiv pentru care mitingul PSD de astăzi a fost și el bruiat de o contramanifestație.
Una la care au participat doar câteva sute de oameni, în comparație cu cei peste 20.000 de mitingiști aduși de PSD, dar mult mai hotărâți. Au fluierat și sunat din vuvuzele cât timp și-au ținut discursurile liderii pesediști, au aruncat cu hârtie igienică în participanții la miting, s-au îmbrâncit (lejer) cu jandarmii. În plus, cei mai mulți șoferi mașini care treceau prin zonă claxonau ca urmare a unui îndemn postat pe Facebook: ”Să le arătăm că nu sunt bineveniți”.

Asta în timp ce suporterii PSD erau departe de entuziasmul de odinioară. Ca urmare, scenografia menită să prezinte PSD ca un partid mare și iubit de oameni a funcționat doar în primele rânduri. În rest, aplauzele și urale au fost sporadice iar pe fețe nu se citea nici pic de entuziasm. Fapt care confirmă indirect o informație apărută în presa locală despre obligația impusă directorilor de societăți și instituții care țin de autoritățile locale: să-și aducă angajații la miting.

Tabăra protestatarilor nu a avut astfel din probleme, ci dimpotrivă, numărul lor a tot crescut în timp ce liderii PSD perorau la tribună. Ca urmare, la final centrul Galațiul era plin cu mii de protestatari care scandau într-una ”Hoții”. Câțiva dintre ei s-au lungit pe asfalt, împiedicând astfel autocarele cu mitingiști pesediști să plece și obligându-i pe jandarmi să se roage de ei să elibereze drumul.

Miting PSD la Galați. ”Liderus maximus” și-a pierdut busola

Emoționată probabil de (re)apropierea de Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă a avut un discurs plat la acest miting PSD la Galați în care remarcabilă a fost doar o gafă marcă proprie: a confundat Galațiul cu Iașiul.

În ceea ce-l privește, Dragnea a vorbit mult și nu neapărat bine, dar nu despre Parlamentul European ci despre Klaus Iohannis, transformând astfel campania pentru europarlamentare într-una prezidențială. Descris pe scurt de liderul PSD drept ”o slugă” vândută străinilor spre deosebire de românii verzi și patrioți din PSD, Iohannis a fost atât de des evocat încât unii dintre participanți au dat-o și ei din europarlamentare în prezidențiale și au strigat ”Dragnea președinte” – îndemn la care însă acesta nu a reacționat.

Cât privește votul cerut românilor pentru candidații PSD la Parlamentul European, Dragnea a ales o cale ciudată să-l solicite: a denigrat la greu Uniunea Europeană, despre care spune că e galbenă de invidie pentru cât de bine se trăiește în România.
Concret, Liviu Dragnea îi acuză pe partenerii niștri europeni că nu vor ca românii să aibă salarii mai bune și să producă mai mult. Dragnea susține că europenii sunt deranjați de majorările salariale făcute de PSD în ultimii doi ani și asta pentru că se tem că medicii români vor lăsa baltă Occidentul și vor da năvală în țară și nici muncitorii români care lucrează în străinătate nu se vor mai mulțumi cu salariile mizerabile primite până acum. ”Sunt supăraţi că în câțiva ani vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, este ultimul motiv identificat de Dragnea pentru a-și justifica teoria tălpilor puse de liderii UE României.

Plumb s-a răzbunat la Galați pe ieșeni

De abia scăpată, joi, de huiduielile și reproșurile contestatarilor PSD ieșeni, Rovana Plumb s-a dezlănțuit împotriva USR și PNL – partide pe care deschizătoarea listei PSD la europarlamentare le acuză că nu sunt în stare decât ”să vină cu atacuri, cu violență, cu minciuni”.

Deși nu a uitat să tragă și un laudatio rapid la adresa lui Liviu Dragnea, distinsa doamnă europarlamentar a primit, în direct, o veste proastă exact de la cel ridicat de ea în slăvi. Concret, Dragnea a anunțat la acest miting PSD la Galați că liderul viitorilor europarlamentari PSD va fi tot Dan Nica, năruind astfel speranțele nutrite de Plumb.

 

LĂSAȚI UN MESAJ