Miroase urât în Sectorul 4. REBU a plecat cu 1.600 de pubele, primarul Băluță dă din colț în colț

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a convocat miercuri seara Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă, după ce REBU a ridicat 1.600 de pubele de la cetățeni, fără a le înapoia.

“Măsura întreprinsă de Autoritatea Locală este urmare a faptului că în cursul zilelor de 4 şi 5 aprilie, operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria Sectorului 4, SC REBU SA a ridicat în mod nejustificat aproximativ 1.600 de pubele de la persoane fizice, fără a înapoia recipienţii în vederea asigurării continuităţii colectării. În plus, nerespectând prevederile legale, SC REBU SA a întrerupt  şi continuitatea serviciului public de salubritate stradală, ceea ce în mod evident putea deveni un real pericol la adresa sănătăţii locuitorilor”,  arată reprezentanţii Primăriei.

Ei mai spun că primarul Daniel Băluţă a intenţionat chiar să solicite Instituţiei Prefectului acceptul pentru instaurarea stării de alertă în Sectorul 4. “Ca urmare a întrunirii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă la care au participat reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, ai Consiliului General al Municipiului Bucureşti, ai Prefecturii Bucureşti, ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, împreună cu reprezentanţi ai operatorului economic, SC REBU SA, au fost stabilite o serie de măsuri imediate, în scopul remedierii deficienţelor, astfel încât până la data de 6 aprilie, orele 22.00, toate gospodăriile cărora li s-au ridicat pubelele, să primească recipienţi de depozitare a gunoiului”, precizează Primăria Sectorului 4.

Instituţia menţionează că ridicarea altor pubele asupra cărora REBU îşi arogă dreptul de proprietate urmează să aibă loc după un program bine stabilit, astfel încât fiecare recipient să fie înlocuit imediat cu altul. “Consider că situaţia de criză a fost depăşită, iar planul de măsuri convenite va preîntâmpina orice alt tip de disfuncţionalitate de acest gen. Totodată, îi asigur pe locuitorii Sectorului 4 că Autoritatea Locală dispune, prin SC. ADP4 SA de întreaga  logistică necesară pentru a asigura serviciul de salubrizare atât în privinţa colectării deşeurilor menajere, cât şi în privinţa salubrizării stradale”, a declarat primarul Daniel Băluţă.

Primăria Sectorului 4 a renunţat, începând din 10 aprilie, la contractul cu REBU, activitatea de salubrizare urmând să fie prestată, temporar, până la finalizarea unei licitaţii, de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA,  potrivit unei hotărâri a Consiliului Local.

LĂSAȚI UN MESAJ