Ministrul Turismului îndeamnă românii să nu mai meargă la schi în Austria: Sunt alte locuri mult mai frumoase!

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, îi îndeamnă pe români să aleagă și alte destinații de vacanță pentru practicarea sporturilor de iarnă, altele în afară de cele din Austria.

CITEŞTE ŞI: Un secretar de stat din Ministerul Transporturilor aruncă BOMBA: Austria să iasă din Schengen!

Declarația ministrului Turismului vine în contexul refuzului austriecilor ca România să facă parte din Schengen.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români merg anual la schi în Austria, însă a subliniat că există alte destinații europene cu condiții chiar mai bune decât cele ale austriecilor.

De asemenea, Cadariu a subliniat că doar câteva zeci de mii de turiști din Austria ajung în țara noastră, toate aceste declarații fiind făcute în contextul în care Viena se opune aderării României la Spațiul Schengen.

Interese economice

„Media numărului de turiști români în Austria este de 370.000. Anul trecut au fost doar 290.000, dar vorbim de un an cu restricții. Prin comparație, numărul de turiști care vin din Austria în România nu se depășește bariera de 40.000. Anul acesta, potrivit statisticilor din primele 10 luni, din cei 1,3 milioane de turiști străini, doar 30.000 sunt din Austria. E clar că principala țintă a turiștilor români în Austria sunt pârtiile de schi, însă știm cu toții că nu numai în Austria sunt condiții ideale pentru schiat. Sunt astfel de condiții, poate în unele cazuri și mai bune, în Elveția, Italia, Franța, Germania.

Nu sunt nici argumente tehnice, nici o explicație din punct de vedere a unor interese economice. Capitalul austriac e prezent pregnant în multe domenii în România – bancar, petrolier, exploatări forestiere. E datoria noastră să insistăm până în ultimul moment ca mâine să primim acel vot unanim care ar permite intrarea în Spațiul Schengen”, a declarat Cadariu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here