Ministrul Transporturilor: Compania TAROM va fi salvată

Compania TAROM va fi salvată, deoarece deţine o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar. Dar are nevoie de o restructurare, a declarat, luni seara, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„Compania TAROM va fi salvată. Compania TAROM are o flotă de avioane capabilă să-i asigure un flux financiar astfel încât compania să fie salvată. Fără o restructurare, şi nu vorbesc doar de o restructurare de personal, vorbesc de alte costuri ce trebuie eliminate, combustibili, agenţii, interne, internaţionale…sunt multe măsuri pe care noi le vom lua conform unui plan de restructurare aprobat azi în Consiliul de Administraţie”, a declarat Bode, potrivit digi24.ro.

Acesta a reamintit că în februarie TAROM a primit 37 milioane de euro ajutor de salvare. Banii   se vor transforma în ajutor de restructurare, atunci cand  va fi transmis planul de restructurare Comisiei Europene.

„Am notificat Comisia. Cu aprobarea Comisiei, am solicitat garanţii de stat, oferite de Ministerul Finanţelor Publice, pentru 65 de milioane de euro. Sunt pierderile pe care noi am evaluat că le vom acumula pe această perioadă generată de pandemie. În această perioadă zborurile s-au redus cu peste 90-95%. Nu este vina TAROM şi a niciunei companii aeriene că au fost obligate să ţină avioanele la sol”, a explicat ministrul.

Soluţia pentru companie este un management profesionist

El este optimist în noul management al companiei că va implementa planul de restructurare . Dar şi va obţine finanţarea până la sfârşitul anului.

„În ianuarie 2021 trebuie să tragă aceşti bani, să-i utilizeze chibzuit. Astfel încât, vânzând cele 9 aeronave vechi ATR, obţinând undeva la 32 milioane de dolari, mai obţinând fonduri şi din această vânzare, să reuşim să salvăm compania”, a spus Bode.

Ministrul Transporturilor a subliniat că soluţia pentru companie este un management profesionist .El a menţionat că Executivul a demarat această procedură pentru mai multe companii. Printre ele este Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, unde are loc procedura finală de selecţie a administratorului. Apoi va urma cea pentru directorul general.

„La fel se va întâmpla şi la TAROM. Acum nu avem timp să stăm în proceduri. Trebuie să salvăm azi compania TAROM. Pentru că mâine este târziu”, a precizat Lucian Bode.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.