Ministrul Sportului, acuzat că ar conduce ilegal: Mașina trebuie modificată și omologată!

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, s-a ales cu dosar penal, după ce ar fi avariat mașina instituției pe care o conduce, iar apoi a ascuns autoturismul în garajul ministerului. Informația a fost făcută publică de Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST).

CITEŞTE ŞI: Eduard Novak acuzat că și-a acordat renta viageră maximă. Reacția ministrului

Totul s-a întâmplat în urmă cu an și, conform sursei citate, Novak ar fi încercat să mușamalizeze întreaga situație.

„Încă de atunci, ne-am întrebat de ce a încercat să mușamalizeze accidentul și de ce i-a îndepărtat pe cei care au avut informațiile cu privire la împrejurările în care a avut loc tamponarea”, conform unui comunicat al SNST.

Accident

Accidentul a avut loc în timp ce Novak se deplasa în interes personal, se întorcea de la o competiție de ciclism la care a concurat în calitate de sportiv, activitate care nu are legătură cu îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției sale de ministru al Sportului. Prin urmare, sportivul Novak ar fi trebuit să se deplaseze cu mașina personală către acest eveniment, nu cu autovehiculul ministerului și nici cu șoferul plătit de instituție, așa cum ilegal a făcut-o, scrie Sindicatul.

„Dar Novak ascundea altă infracțiune, încerca să mușamalizeze accidentul pentru a nu se descoperi că a condus ilegal autoturismul ministerului. A fost nevoie de multe verificări ale documentelor și solicitări către instituțiile statului, dar în final s-au aflat următoarele:

Ministrul Novak Carol-Eduard nu deține un permis de conducere special și conduce ilegal, deși ar trebui să conducă numai autovehicule adaptate condiției sale, fiind încadrat în grad grav de handicap. Orice conducător auto știe că nu poți conduce dacă ai proteză la piciorul drept, în astfel de cazuri mașina trebuie modificată și omologată, sunt mutate comenzile de picior la mână, iar permisul de conducere este unul special”, transmite sursa menționată, într-un comunicat de presă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.