Ministrul Sănătății: Vaccinul împotriva noului coronavirus se va face sezonier

Nelu Tătaru FOTO: Gov.ro
Nelu Tătaru FOTO: Gov.ro

Ministrul Sănătății a declarat, sâmbătă, la Iași, că România va primi 4,6% din cota lunară de vaccinuri împotriva COVID-19 a Comunității Europene.

Nelu Tătaru a mai spus că imunizarea va fi eficientă atunci când 60-70% din populație va fi vaccinată. El a a dat garanții că România va achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație.

„Nimeni nu știe sigur când vor ajunge aceste tranșe’

“La nivelul Comunității Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu otunci când 60-70% din populație va fi vaccinată. El a a dat garanții că Agenția Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre…Nimeni nu știe sigur când vor ajunge aceste tranșe. Ține de autorizația pe care o vor obține aceste firme…Noi vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație. Se spune că avem o imunizare atunci când avem 60-70% din populație vaccinată”, a precizat Ministrul Sănătății.

Vaccinul împotriva noului coronavirus se va face sezonier, ca vaccinul antigripal

Ministrul Sănătății a precizat că se va administra şi o a doua doză cu rapel la 28 de zile de la prima.

„Se face cu rapel la 28 de zile (vaccinul împotriva noului coronavirus – n.r.). La fel, sezonier, ca şi vaccinul antigripal. Sperăm ca, odată cu vaccinarea, să putem vedea în vară o scădere a numărului de cazuri şi să putem avea acea perioadă liberă. La fel ca şi în sezonul gripal, atunci se va face şi vaccinul anti-COVID”, a explicat ministrul Sănătății., potrivit digi24.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here