Ministrul Sănătății: În Dâmbovița se poate ajunge la carantinarea locală

Foto sursa: Nelu Tataru, Facebook

Ministrul Sănătății spune că autoritățile urmăresc focarele de coronavirus care apar în țară. Potrivit acestuia, în cazul unei creșteri “exagerate a numărului de cazuri”, se poate ajunge la carantinarea unui cartier, oraș sau a unei localități.

Acest lucru se poate întâmpla dacă sunt peste 3 cazuri noi la 1 000 de locuitori, a transmis Nelu Tătaru. Dacă numărul infectărilor crește foarte mult în anumite zone, se poate institui carantina locală, potrivit digi24.ro.

Putem ajunge și la o mie de cazuri pe zi. Dar ne așteptăm ca după ce legea privind carantina și izolarea intră marți în vigoare să putem gestiona mai bine cazurile”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a prezentat și un scenariu ce ar putea fi aplicat în cazul unor focare.

Putem avea la un moment dat și o izolare a unei zone, a unui cartier. Sunt mai multe județe. Noi urmărim creșterea numărului de cazuri în mai multe județem inclusiv Vaslui, unde 59 de persoane care lucrau într-un abator de păsări au fost pozitive. Avem Dâmbovița, Argeș care trebuie gestionate. La trei cazuri la mia de locuitori se poate ajunge la carantinarea unei zone”, a mai spus ministrul Sănătății.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here