Ministrul Sănătății, despre cauza infectărilor cu coronavirus: La Dâmboviţa este vorba în primul rând de transportul navetiştilor. Galaţiul, rată de infectare mare

Foto sursa: Nelu Tataru, Facebook

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că rata de infectare cu coronavirus este mai ridicată în judeţele cu mulţi navetişti, o altă cauză fiind turismul.

El spune că speră ca săptămâna viitoare „să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”.

 Judeţe cu rata infectării mare


Nelu Tătaru a mai adăugat că rata de infectare cea mai mare se înregistrează în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. Dar  cauzele privind numărul mare de îmbolnăviri sunt diferite.

„Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor. Apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată. Ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, potrivit .hotnews.ro.

El speră ca în următoarea săptămână „să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here