Ministrul Sănătății: Ar putea fi reintroduse restricții în zonele în care apar focare de coronavirus

Foto sursa: Nelu Tataru, Facebook

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune că, dacă vor fi respectate regulile de igienă și măsurile de precauție, creșterea cazurilor de infecție cu noul coronavirus va fi mică, după relaxarea anumitor activități.

Nelu Tătaru spune însă că ar putea fi reintroduse măsuri restrictive în zonele în care apar focare.

„Azi avem 166 de cazuri. Dar mergem cu a treia măsură de relaxare. Vom avea o perioadă în care va urma o creștere ușoară, progresivă, Nu o creștere exponențială, în măsura în care vom respecta acele precauții, reguli de igienă și normele de aplicare a unor ordine care stabilesc aceste relaxări. În măsura în care respectăm aceste ordine, aceste măsuri de precauție, normele de aplicaree privind desfășurarea și funcționarea activităților pe care le relaxăm, atunci putem gestiona și un număr de cazuri care va crește de la o zi la alta”, a spus ministrul Sănătății, potrivit digi24.

 Nelu Tătaru a descris și despre condițiile în care s-ar putea reveni la măsuri restrictive.

„În condițiile în care vom vedea că există o transmitere accentuată în comunitate și vom vedea care sunt zonele cu anumită preponderență, vom interveni în acele zone. Urmând ca progresiv, odată cu limitarea, să retragem aceste restricții. Dar se poate și să intervenim la nivel general dacă vedem o transmitere în comunitate care este generalizată”, a precizat el.

Ministrul a explicat ce se înțelege prin transmitere accentuată, : „Adică să vedem că apar, nu știu, suntem pe un număr de 250 de cazuri. Menținerea ne arată că există un focar. Creșterea spre 300 înseamnă că avem transmitere și trebuie să reintervenim”.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here