Ministrul Sanătății anunță realizarea unui studiu pentru stabilirea gradului de răspândire a infecţiei cu coronavirus

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, vineri seară, că s-au recoltat seruri individuale de la 12.800 de persoane, în cadrul studiului de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2.

S-au procesat până acum 7.99% dintre probe, 303 fiind pozitive. Tătaru anunţă că rata de infectare este de 3,86%, ”mică pentru a avea o imunizare a României”.

”Până în acest moment avem 12.800 de recoltări de seruri individuale din care s-a lucrat în jur de 7.99%. Din acestea, 303 erau pozitive”, a anunţat, vineri seară ministrul Nelu Tătaru, potrivit g4media.ro

Întrebat cum este rata de infectare, ministrul a precizat.: ”Mică pentru a avea o imunizare a României”.

”Avem aproape 3 milioane de vaccinuri”

”Noi suntem la 3,86% rată. Am avut cazuri la donatorii de plasmă care nu aveau anticorpi. Nu avem vaccin pentru aceasta. Dar avem vaccin pentru alte boli şi ar trebui să îl facem. Pentru a nu avea o concordanţă de patologii, încurajăm vaccinarea antigripală. Avem aproape 3 milioane de vaccinuri, urmând să achiziţionăm pentru grupe de risc”, a mai afirmat Nelu Tătaru.

Studiul de seroprevalenţă prin care se va stabili gradul de răspândire a infecţiei cu COVID-19 în populaţia României se desfăşoară în perioada iunie-septembrie. El este coordonat tehnic de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Studiul se face pe seruri reziduale. Ele sunt  colectate de la persoane din toate categoriile de vârstă care s-au prezentat în această perioadă pentru recoltare de analize la laboratoare din fiecare judeţ . Ele au fost selectate cu pas de eşantionare.

„Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecţiei SARS-CoV- 2 în populaţia României. Pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecţie a sănătăţii populaţiei. Institutul Naţional de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul. Va prelucra şi va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29.019 de seruri reziduale urmează să fie colectate şi investigate. În acest sens, vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziţia de kituri, reactivi etc”, a anunţat Nelu Tătaru, la începutul lunii iunie.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here