Ministrul Muncii îndeamnă elevii să se facă strungari: Nu înseamnă murdărie și se poate câștiga decent!

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 19 septembrie, în cadrul conferinței „Pactul pentru tineri” de la Colegiul Național Iași, că tinerii trebuie stimulați să învețe și meserii care acum par învechite.

CITEŞTE ŞI: Budăi: Cât sunt în funcţia de ministru al Muncii nu va scădea nicio pensie în România

„Am avut o acțiune în care copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a li s-a prezentat de către liceele tehnologice potențialele meserii pe care ar putea să le urmeze. Le-am spus că pe lângă meseria de IT-ist, mai există și alte meserii și că șurubelnița încă nu are Wi-Fi”, a spus ministrul Muncii, potrivit botosaneanul.ro.

Meseria de strungar

Budăi a dat ca exemplu meseria de strungar, afirmând că acest lucru nu înseamnă murdărie și că se poate câștiga decent, „dacă ești un strungar bun”.

„Ar trebui să ieșim din acea paradigmă a burselor, a locurilor de muncă doar cu pliantul. Le-am arătat că, astăzi, a fi strungar nu mai înseamnă să fii murdar din cap până în picioare și că poți câștiga și un salariu decent, la tine în țară, dacă ești un strungar bun”, a precizat el. „Le-am arătat că a fi mecanic agricol, adică tractorist, nu mai e ce era odată și că acea cabină a semănătorii e precum un living. Trebuie să le arătăm copiilor ce este de făcut exact”, a mai spus Marius Budăi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.