Ministrul Justiţiei Ana Birchall a revocat procedura de desemnare a procurorului general şi a membrului Eurojust

Ana Birchall, aproape de excluderea din PSD
Ana Birchall

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, marţi, că a revocat procedura pentru desemnarea procurorului general şi a membrului Eurojust.

„Am decis revocarea cu efecte imediate a următoarelor proceduri: procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi justiţie şi procedura de selecţie a adjunctului membrului naţional la Eurojust”, a declarat ministrul interimaral Justiţiei, Ana Birchall, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a precizat că procedurile de selecţie vor fi reluate în perioada imediat următoare, urmând a fi anunţate din timp detaliile referitoare la depunerea dosarelor şi calendarul procedurilor.

Ministerul Justiţiei a anunţat, în 10 aprilie, reluarea procedurii de selecţie pentru desemnarea unui procuror general, după ce niciunul dintre cei patru candidaţi înscrişi în prima procedură de selecţie nu a fost declarat admis.

Candidaturile ar fi trebuit depuse până în 25 aprilie, însă, în ziua respectivă fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader, care a lansat procedura de selecţie, a fost schimbat din funcţie. Pe site-ul Ministerului Justiţiei nu a mai fost făcut de atunci niciun anunţ referitor la procedura de selecţie a procurorului general.

În 13 martie, Ministerul Justiţiei a lansat şi procedura de numire a adjunctului membrului naţional la Eurojust.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here