Ministrul Finanţelor pune românii să facă economii: Mai gândește-te o dată!

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu recomandă românilor să fie mai prudenți cu cheltuielile și să se limiteze la ceea ce au nevoie, în următoarea perioadă. El i-a sfătuit să evite îndatorarea, în această perioadă, deoarece costurile sunt foarte mari.

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, le recomandă românilor să dea dovadă de mai multă prudență în ceea ce privește finanțele și să se limiteze la cheltuielile strict necesare. El a făcut o serie de declarații pe acest subiect, sfâtuindu-i pe cetățeni să evite să se mai îndatoreze, în această perioadă. Adrian Câciu a arătat că costurile cu împrumuturile cresc și nu doar statul se împrumută scump.

Acesta le-a transmis oamenilor ca în actuala situație economică este bine să se raporteze mai mult la ce au nevoie, iar dorințele să le îndeplinească doar dacă pot.

Promisiuni

„Acest guvern îi va ajuta (n.r. pe români), îi va sprijini. Evident, ține de fiecare individ o prudență și o abordare, dacă vreți, în care să te raportezi la ceea ce ai nevoie. Iar ceea ce îți dorești, dacă poți să îndeplinești, ok, dacă nu, mai gândește-te odată, pentru că la acest moment costurile de îndatorare cresc, nu numai statul se împrumută scump. Cetățeniilor le-au crescut dobânzile într-un mod cu care nu mai erau obișnuiți”, a declarat Adrian Câciu.

Potrivit spuselor sale, statul încearcă să accelereze strategia de educație financiară. El este de părere că este nevoie ca oamenii să cunoască astfel de lucuri pentru a se putea proteja pe viitor în fața unor situații de criză.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Finanţelor jigneşte antreprenorii: Noi avem doar 10% antreprenori și restul sunt babuini!

„Foarte multe lucruri s-au vorbit în România și nu s-au făcut. Și nu e vorba de oameni. Oamenii nu au absolut nicio vină, că statul ar putea, ar trebui să le ofere niște servicii, o serie de servicii care să-i ajute și să îi protejeze de-a lungul timpului”, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

Nu va fi o criză pe termen scurt

Pe de altă parte, Adrian Câciu nu crede că România va intra într-o criză economică în perioada următoare de timp, dar nu exclude o recesiune.

„Nu vom avea o criză economică foarte rapid, dar vor fi elemente de presiune recesionistă”, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, precizând că recesiunea este o etapă premergătoare unei crize.

În acest context, ministrul a vorbit despre programele de sprijin pentru cetățeni și companii promovate de guvern care totalizează în acest an 48 de miliarde de lei. El a spus că la rectificarea bugetară vor fi luate noi măsuri pentru a face suportabilă creșterea prețurilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.