Ministrul Energiei aruncă BOMBA: Ministrul energiei: Consumurile estimate pe factura de energie reprezintă o formă de escrocherie!

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că există amenzi pentru companiile care trec în facturile de energie consumuri estimate foarte mari, ceea ce reprezintă „o formă de escrocherie”. Ministrul a cerut ANRE şi ANPC să intervină.

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a precizat că a primit mai multe sesizări de la oameni despre facturile la energie cu consumuri estimate foarte mari. „Vreau să trag un semnal de alarmă. Există anumiţi furnizori care au şi distribuţie, care am văzut că trec consumuri estimate foarte mari. Punând consumuri estimate foarte mari, factura va veni mai mare.

Practic, iau nişte bani în avans pentru un consum care nu există, se folosesc de banii oamenilor”, a declarat ministrul Virgil Popescu la B1. Ministrul a cerut ANRE şi ANPC să intervină în aceste cazuri. „Îi rog pe cei de la ANRE şi pe cei de la ANPC să verifice aceste lucruri. Nu se poate să se încarce facturile românilor pe consumuri estimate care nu au nicio legătură cu consumurile făcute în anii precedenţi, care ar trebui să aprecieze ce a consumat clientul într-o perioadă asemănătoare. Este o formă de escrocherie, există amenzi pentru aşa ceva. Mi se pare că este o înşelătorie pe care distribuitorii cu furnizorii o practică”, a mai declarat Virgil Popescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.